Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Στο λιμάνι του Βόλου και πάλι η Αργώ

Τη θέση του στο λιμάνι του Βόλου, δίπλα από την κεντρική είσοδο του λιμανιού, στο ύψος της οδού Καρτάλη, πήρε και πάλι από σήμερα το ομοίωμα της μυθικής «Αργούς», μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης που ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου μήνες. Τις επόμενες μέρες το σκάφος θα φωτιστεί κατάλληλα, ώστε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου να αξιοποιηθεί για την τουριστική προβολή της πόλης. 
Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη των εργασιών συντήρησης καθυστέρησε για ένα τρίμηνο περίπου εξαιτίας εμπλοκής στην ανάθεση της εργολαβίας. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν είναι:


επάλειψη του συνόλου των εκτεθειμένων επιφανειών ξύλου με παρασιτοκτόνο, η οποία σημειωτέον θα γίνεται περιοδικά κάθε δύο μήνες, λίπανση των ίδιων επιφανειών καθώς και όλων των σχοινιών, τρίψιμο, στοκάρισμα και χρωματισμός των υφάλων, αποκατάσταση όλων των στρόμβων και των σημείων πρόσδεσης, έλεγχος των ρελιών και σύσφιξη του υποζώματος.  Προβλέπεται σε ετήσια βάση ο υφαλοχρωματισμός της κουπαστής και ανά εξάμηνο ο έλεγχος της κατάστασης της δομής των τμημάτων του σκάφους, έτσι ώστε, να γίνεται αποκατάσταση  φθορών και των πιθανών αλλοιώσεων.
Παρών στην καθέλκυση του σκάφους ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  Φ. Λαμπρινίδης ο οποίος επανέλαβε ότι, μέλημα της υπηρεσίας, από την πρώτη στιγμή, ήταν να υπάρξει δραστική μείωση του κόστους συντήρησης του σκάφους, το οποίο τελικά ανήλθε στο ποσό των 16.000 ευρώ περίπου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στόχος της Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί παρά να είναι μία λύση προοπτικής για τα επόμενα χρόνια, καθώς για μας η Αργώ, παράλληλα με την τουριστική της αξιοποίηση, αποτελεί σημείο εκκίνησης για την γνωριμία με την ιστορία του τόπου μας, δηλαδή προσφέρεται για μία ευρύτατη υλοποίηση εκπαιδευτικών  πρωτοβουλιών και πολιτιστικών δράσεων».
Να σημειωθεί η συνεισφορά του Τμήματος Συντηρήσεων του Δήμου Βόλου στις εργασίες που έγιναν το τελευταίο δίμηνο. Ανάλογες εργασίες θα γίνονται κατά περιόδους, σύμφωνα και με τα δεδομένα της σύμβασης, ενώ κάποια διαστήματα και φυσικά όταν προκύψουν ακραίες καιρικές συνθήκες το σκάφος θα μεταφέρεται στο χώρο προσωρινής στέγασής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: