Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Επαναλειτουργεί το Στέκι Παιδιού στον Άγιο Ονούφριο

Επαναλειτουργεί το Στέκι Παιδιού στον Άγιο Ονούφριο χάρις στη συνεργασία της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός». Τα αρμόδια στελέχη προώθησαν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε, τουλάχιστον για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, να λειτουργήσουν ορισμένα τμήματα με εθελοντές εκπαιδευτές, καθώς μόνο το τμήμα του θεατρικού παιγνιδιού υποστηρίζεται από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου.

Κι ενώ αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να λειτουργήσει ένα τμήμα ζωγραφικής, ένα θεατρικού παιχνιδιού και ένα παραδοσιακών χορών, η εντυπωσιακή προσέλευση των μαθητών δημιούργησε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ακόμη τμήματος ζωγραφικής. 
Έτσι, το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:
● Δευτέρα 5-6 μ.μ. Παραδοσιακοί  χοροί (στη Μουσική Σχολή - Ανωμαλιά)
● Τρίτη 5-6.30 μ.μ. Θεατρικό Παιγνίδι (Στέκι Αγ. Ονουφρίου).
●Τετάρτη 5-6 μ.μ  Ζωγραφική για παιδιά του Νηπιαγωγείου (Στέκι Αγ.Ονουφρίου).
●Τετάρτη  6-7 μ.μ. Ζωγραφική για παιδιά του Δημοτικού (Στέκι Αγ. Ονουφρίου).
● Παρασκευή 5-6.30 Δημιουργική απασχόληση – κατασκευές (Στέκι Αγ.Ονουφρίου)

Όπως σημείωσε ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Γκουντέλιας, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να επαναλειτουργήσουν το επόμενο διάστημα τα αντίστοιχα Στέκια Παιδιού Ανακασιάς και Άνω Βόλου, και πρόσθεσε ότι χρειάζεται να στηριχθούν από όλους μας μαθητές, γονείς, εθελοντές, γιατί είναι δεδομένη η αναγκαιότητά τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: