Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ο Δήμος Βόλου παραχωρεί τη χρήση γηπέδου στον Αθλητικό Σύλλογο Ιωλκού

Στο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητικός Σύλλογος Ιωλκός» παραχωρείται για τα επόμενα έξι χρόνια η χρήση του γηπέδου που βρίσκεται στη θέση «Ανωμαλιά» της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ονουφρίου και ανήκει στην κυριότητα του Δήμου Βόλου. Το σχετικό συμφωνητικό υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον Πρόεδρο του αθλητικού σωματείου κ.Ευστάθιο Σφέτσο. Η παραχώρηση της χρήσης λήγει στις 31 Μαρτίου 2020.
Σε σχετική δήλωσή του ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι «ο αθλητισμός αποτελεί βασικό κοινωνικό δικαίωμα ιδιαίτερα για τους νέους και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης μας. Ο Δήμος Βόλου καταφέρνει σε μια τόσο δύσκολη εποχή, να κρατάει ανοιχτές τις 89 αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει, όταν σε άλλους Δήμους πολλοί αθλητικοί χώροι παραμένουν κλειστοί. Ταυτόχρονα, καταφέρνει να στηρίζει τις δράσεις των σωματείων και τους ανθρώπους που στελεχώνουν τις Διοικήσεις τους, οι οποίοι δίνουν κυριολεκτικά την ψυχή τους για να αποτελούν τα σωματεία αυτά πραγματικές κυψέλες για χιλιάδες παιδιά του Δήμου μας».

Ο κ.Σφέτσος από την πλευρά του ευχαρίστησε το Δήμο Βόλου για την παραχώρηση του γηπέδου, τονίζοντας ότι θα βοηθήσει σημαντικά τη δράση του αθλητικού σωματείου η οποία δίνει διεξόδους σε δεκάδες συμπολίτες της περιοχής. 
Σημειώνεται ότι το αίτημα παραχώρησης του γηπέδου είχε γίνει καταρχήν αποδεκτό από το Δ.Σ. του «ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ» Δήμου Βόλου, αλλά και από το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ονουφρίου, πριν προωθηθεί για λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. 

Σύμφωνα με τους όρους του συμφωνητικού, διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του χώρου και η πρόσβαση όλων των πολιτών και φορέων που ζητούν τη χρήση του γηπέδου, κάθε φορά που κρίνεται αυτό αναγκαίο στο πλαίσιο της ισότιμης μεταχείρισης των δημοτών, είτε για αθλητικές είτε για πολιτιστικές δραστηριότητες. Οι αναγκαίες κατασκευές θα γίνουν στο γήπεδο με δαπάνες του Σωματείου, όπως προβλέπει και η ανάλογη σύμβαση με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς. Οι κατασκευές αυτές θα παραμείνουν στο χώρο και θα αποτελούν περιουσία του Δήμου. Για την υλοποίηση των όρων του συμφωνητικού, το Σωματείο υποχρεούται στην αρχή κάθε αθλητικής περιόδου στην κατάρτιση προγράμματος χρήσης και λειτουργίας των αθλητικών αυτών εγκαταστάσεων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: