Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ο Βόλος και το Πήλιο «ταξίδεψαν» στην Μόσχα

Στη μεγάλη τουριστική αγορά της Ρωσίας παρουσιάστηκαν οι τουριστικοί προορισμοί του Βόλου και του Πηλίου, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης ΜΙΤΤ 2014 που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 22 Μαρτίου, στη Μόσχα. Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε στην έκθεση, φιλοξενούμενος στον χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο εντυπωσιακό  περίπτερο του ΕΟΤ, στο οποίο στεγάστηκαν συνολικά 48 ελληνικές συμμετοχές, από άλλους Δήμους, Περιφέρειες και επιχειρήσεις. Τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάππτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Δημήτρης Δερβένης και η γραμματέας της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Γεωργία Ταμπάκη. Συμμετείχε, επίσης, προσωπικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο τουριστικός επιχειρηματίας κ. Δ. Λεβέντης.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και ο  Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, στη φετινή διοργάνωση, συμμετείχαν περισσότεροι από 3.280 εκθέτες, από 185 χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στις 120.000. 
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τουριστικά ενδιαφέροντα της περιοχής μας και για τη δυνατότητα διακοπών 12 μήνες το χρόνο. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να εφοδιαστούν με φυλλάδια πληροφοριών στη ρωσική γλώσσα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τις παραθαλλάσιες περιοχές και για τον θρησκευτικό τουρισμό. 
Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκε, από τον ΕΟΤ, μια ενδιαφέρουσα μελέτη σε σχέση με τη ρωσική τουριστική αγορά, τους δημοφιλείς προορισμούς, τις ειδικότερες προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών, κλπ. Η μελέτη αυτή έχει ζητηθεί από τον ΕΟΤ και εντός ολίγων ημερών θα είναι στη διάθεση των τουριστικών επιχειρηματιών της περιοχής μας και οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, οι οποίοι θα μπορούν να την προμηθευτούν από το γραφείο του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου (INFO).
Σημαντική για την περιοχή μας ήταν η συμμετοχή επιχειρηματιών από τη Σκιάθο, οι οποίοι, σε ειδική εκδήλωση, με την παρουσία των Γενικών Γραμματέων Τουρισμού και ΕΟΤ, παρουσίασαν την έναρξη αεροπορικής γραμμής για την Σκιάθο, απευθείας από τη Μόσχα με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, από το φετινό καλοκαίρι. 
Ο κ. Δερβένης συναντήθηκε, στο περίπτερο μας, με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά, με τον οποίο είχε αναλυτική συνομιλία για τα θέματα τουριστικής προβολής της περιοχής μας. Μεταξύ άλλων, έθεσε θέμα υποστήριξης του Δήμου Βόλου για την τουριστική προβολή του Βόλου και του Πηλίου και επιπλέον ζήτησε την υποστήριξη του ΕΟΤ στην προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την ανάδειξη του μύθου της Αργοναυτικής Εκστρατείας και για την αξιοποίηση του σκάφους της Αργούς. Ο κ. Λειβαδάς εξέφρασε την επιθυμία του για ουσιαστική στήριξη της προσπάθειας και ορίστηκε συνάντηση στον ΕΟΤ περί τα μέσα Απριλίου, με τον ίδιο και ομάδα συμβούλων του για να καθοριστούν συγκεκριμένες ενέργειες υποστήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: