Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Συναυλία Αλληλεγγύης για την στήριξη του Δικτύου Υποστήριξης Νέων Οικογένειας

Συναυλία για την οικονομική και κοινωνική ενίσχυση οικογενειών της πόλης που έχουν ανάγκη, διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού με τους εθελοντές – διαμεσολαβητές του Δικτύου Υποστήριξης Νέων και Οικογένειας (Δ.Υ.Ν.Ο.)  και ο Α΄ Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου, την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Στη συναυλία με τίτλο «Με άρωμα αναμνήσεων…» συμμετέχουν αφιλοκερδώς η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου με τη συνοδεία στο πιάνο της Αννίτας Λεφάκη και η σοπράνο Κατερίνα Αποστολοπούλου με τη συνοδεία στο πιάνο της Νεκταρίας Παπαδημητρίου, ενώ θα χορέψουν ο Θέμης Μυλωνάς και η Φανή Παναγιωτίδου. 

Η πρόσκληση έχει οριστεί στα 5 ευρώ, ποσό που θα διατεθεί αποκλειστικά  για την ενίσχυση των οικογενειών, για τις οποίες επίσης στην είσοδο της Παλιάς Ηλεκτρικής θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής από τους εθελοντές – διαμεσολαβητές του Δ.Υ.Ν.Ο. 

Το Δίκτυο Υποστήριξης Νέων και Οικογένειας, που αποτελεί σχετικά νέα δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, βασίζεται και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά και απασχόληση. «Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απ.Παντσάς, εξηγώντας ότι το στόχος του Δ.Υ.Ν.Ο. είναι αφενός η προσφορά βοήθειας και συμπαράστασης σε όσους το χρειάζονται, αφετέρου η ενεργοποίηση και άλλων συμπολιτών που θα συνδράμουν το έργο των 15 εθελοντών οι οποίοι απαρτίζουν σήμερα το Δίκτυο. Εκτός από την οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών, ο κ.Παντσάς δήλωσε ότι στόχος είναι η διακριτική κοινωνική υποστήριξη των οικογενειών και των νέων που πλήττονται από την ανέχεια και την ανεργία. Όπως υπογράμμισε, η διαμεσολάβηση είναι ο ρόλος τους, ο οποίος είναι σημαντικός και καθοριστικός για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.   

Προσκλήσεις για τη συναυλία διατίθενται από τα μέλη του Α΄ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού στο κτίριο Στρεφτάρη (Τοπάλη με Γαλλίας). 




Δεν υπάρχουν σχόλια: