Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Σταθερή επιλογή μας να λειτουργούμε ως παράγοντας ενότητας και συνοχής της τοπικής κοινωνίας

Το μήνυμα ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν πρέπει να εγκλωβίσει το Δήμο Βόλου σε ένα νοσηρό κλίμα που θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την πόλη και την προοπτική της, έστειλε ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης πολιτών στη Μακρινίτσα, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Μακρινίτσας. Ο κ. Σκοτινιώτης ενημέρωσε τους κατοίκους της Μακρινίτσας για το έργο της Δημοτικής Αρχής κατά την πρώτη τριετία του νέου Δήμου Βόλου και παράλληλα παρουσίασε τους στόχους της επόμενης πενταετίας, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής να διασφαλίσει ότι ο Δήμος Βόλου θα παραμείνει σε τροχιά εξυγίανσης, ανάπτυξης και απαλλαγής από τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις. 

Αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Δημοτική Αρχή κλήθηκε να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι σε τόσο σύντομο χρόνο και σε μια μεταβατική περίοδο προφανώς και δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός και μάλιστα με τους ασφυκτικούς περιορισμούς των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών. Ωστόσο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η τοπική κοινωνία στηρίζει, έστω και με κριτικό τρόπο, την επίμονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ανατρέψει συνήθειες δεκαετιών, να κόψει τον ομφάλιο λώρο με νοσηρές καταστάσεις του παρελθόντος  και να αποτελέσει η τοπική αυτοδιοίκηση αιχμή της εθνικής ανασυγκρότησης. 

Για τη Μακρινίτσα, η οποία αποτελεί τη «βιτρίνα» -όπως είπε- του διευρυμένου Δήμου Βόλου, ο κ.Σκοτινιώτης επισήμανε ότι χάρις στην άψογη συνεργασία με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής, προωθήθηκαν έργα και δράσεις που διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τομέα ύδρευσης-άρδευσης-αποχέτευσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό τους (90%) οι συνδέσεις των κατοικιών και των επιχειρήσεων με το δίκτυο αποχέτευσης και πλέον τοποθετούνται υδρόμετρα, ενώ επίσης έγινε επέκταση του δικτύου στη συνοικία Παναγία και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν σχετικές εργασίες προς το Μουσείο. Ακόμη, αναφέρθηκε στις επεκτάσεις του δικτύου ύδρευσης, στο έργο επισκευής διαρροών στον κεντρικό πεζόδρομο της Μακρινίτσας και στην προώθηση του έργου αντικατάστασης του παλιού δικτύου για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη. 

Στους στόχους της Δημοτικής Αρχής για την επόμενη πενταετία, όπως είπε ο Δήμαρχος είναι η δημοπράτηση του έργου υδρομάστευσης των πηγών, με βάση την υπάρχουσα μελέτη, η δημιουργία κλειστού δικτύου άρδευσης και η αποπεράτωση του έργου αποχέτευσης, η παράκαμψη της Μπράνης κλπ.

Από την πλευρά τους, τόσο ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ.Γκουντέλιας και  ο δημοτικός σύμβουλος Γ.Κερασιώτης, όσο και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Μακρινίτσας Δ.Πέτσης, αναφέρθηκαν στις υπόλοιπες παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της τριετίας, όπως η ολοκλήρωση της μελέτης παράκαμψης της Μπράνης, η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η επέκταση της ανακύκλωσης, η εκπόνηση της μελέτης ΣΧΟΑΑΠ Μακρινίτσας, τα επενδυτικά σχέδια του Δήμου Βόλου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, τα οποία εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα LEADER κ.α. 

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για θέματα που αφορούν κυρίως τον τομέα της καθημερινότητας, με τον κ.Σκοτινιώτη να υπογραμμίζει ότι κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι να διαφυλάξει με κάθε τρόπο τη μεγάλη παρακαταθήκη αυτής της τριετίας: τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει και την επιλογή της να λειτουργεί ως παράγοντας ενότητας και συνοχής της τοπικής κοινωνίας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: