Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Εκδηλώσεις σε σχολεία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Εκδηλώσεις ενημέρωσης για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, διοργανώνει το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟΣΠΠΑ) του Δήμου Βόλου, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), η οποία διοργανώνεται φέτος για ενδέκατη συνεχή χρονιά από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe (www.saferinternet.org) στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην Ελλάδα, διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.

Η ημέρα αυτή αποτελεί λόγο και κίνητρο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και σωστή χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου  αλλά και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το ΤΟΣΠΠΑ (Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας) του Δήμου Βόλου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετέχει στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου -11 Φεβρουαρίου- ως «Πρεσβευτής» της Saferinternet, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού. 

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και Πρόεδρος του ΤΟΣΠΠΑ κ.Απ.Παντσάς σημείωσε ότι «η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας σε παρόμοιες εκδηλώσεις, φανερώνει ότι όλοι πλέον έχουμε αντιληφθεί την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη ενημέρωσης τόσο των μαθητών όσο και των γονέων πάνω στα θέματα του διαδικτύου. Κατά τούτο είναι πολύτιμη η συνεργασία με το 20ο Δημοτικό σχολείο Βόλου και το 2ο Δημοτικό σχολείο Διμηνίου, για τη διοργάνωση τέτοιων συναντήσεων ενημέρωσης και προβληματισμού». 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

20ο Δημοτικό: Εκδηλώσεις με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, το πρωί, θα γίνει ενημέρωση των μικρών μαθητών και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα γίνει ενημέρωση των γονιών. Στις εκδηλώσεις θα μιλήσουν οι: Πεκοπούλου Ειρηάννα, Ψυχολόγος - Κοινωνική Λειτουργός, εκπ. Ψυχοθεραπεία C.B.T., εργάζεται στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου - Υπεύθυνη για την Λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας και Κατερίνα Πάντζιου, Κλινική Ψυχολόγος Md, Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, εργάζεται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου 

2ο Δημοτικό Διμηνίου: Εκδηλώσεις με θέμα «Διαδίκτυο: Λύκος ή πρόβατο»; 

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, το πρωί, θα γίνει ενημέρωση των μικρών μαθητών και  το απόγευμα στις 6μ.μ. ενημέρωση των γονιών, με ομιλητές τους: Ευδοκία Ζάχου Κοιν. Ανθρωπολόγος, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Κέντρου & Μονάδας Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, Κωτούλας Αθανάσιος, Ειδικός Θεραπευτής Ψυχικής Υγείας, Μέλος της Θεραπευτικής Ομάδας του Κ.Ψ.Υ. Βόλου, Χασιώτη Αντωνία, Επισκέπτρια Υγείας, Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. 
Όλοι οι ομιλητές των εκδηλώσεων είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και επιστημονικοί συνεργάτες του Προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ενημερώσεις και στα δύο σχολεία θα περιλαμβάνουν θέματα όπως: διαδικτυακή παρενόχληση (cyberbullig),  υπερβολική χρήση - εθισμός, ηλεκτρονικά παιχνίδια, χρήση ιστοχώρων κοινωνικής δικτύωσης (facebook  κλπ.),ο ρόλος των γονιών στην ασφαλή χρήση κ.α.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον κ.Τέκο Γιώργο, Διευθυντή του 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, τον κ.Λάμπρο Σδρόλια, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Διμηνίου, την κ.Ελένη Παπαθανασίου, Πρόεδρο γονέων και κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού, για τη συνεργασία στη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: