Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Δ.Δερβένης: Η χωροθέτηση μαρίνας είναι θέμα λυμένο για την πόλη

Απαντώντας σε χθεσινές δηλώσεις του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου κ.Μιχ.Μιτζικού σχετικά με το θέμα χωροθέτησης της μαρίνας, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Δημήτρης Δερβένης, επισημαίνει τα ακόλουθα: «Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ.Μ.Μιτζικός, στο περιθώριο πρόσφατης συνέντευξής του για άλλο θέμα, αναφέρθηκε και στο θέμα της μαρίνας στο λιμάνι του Βόλου, επαναφέροντας την άποψη για χωροθέτησή της στον κυματοθραύστη (κορδόνι).
Επειδή ο κ.Μιτζικός, πρόσφατα έρχεται σε επαφή με τα θέματα της πόλης, είναι κατανοητό να μη γνωρίζει ότι η χωροθέτηση μαρίνας είναι λυμένη για την πόλη με ομόφωνες αποφάσεις όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2009, το 2011 και το 2012, δηλαδή τόσο της προηγούμενης όσο και της παρούσας δημοτικής αρχής, με τις οποίες προκρίνονται εναλλακτικές θέσεις στην περιοχή του Κεντρικού Προβλήτα και απορρίπτεται η θέση στο «κορδόνι». Η άποψη αυτή, η οποία υποστηρίζεται και από το ΤΕΕ, ενσωματώθηκε στο μάστερ πλαν του λιμανιού, εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή (ΕΣΑΛ) και αναμένεται η υπουργική υπογραφή.

Τον πληροφορούμε μάλιστα ότι, στην προσπάθειά μας να επισπεύσουμε την υλοποίηση της μαρίνας, προκαλέσαμε συνάντηση στον ΟΛΒ, στις 25.11.2013, μεταξύ του Προέδρου κ.Γ.Πρίγκου, του Προέδρου του ΤΕΕ κ.Σ.Αναγνώστου και του υπογράφοντος ως εκπροσώπου του Δήμου Βόλου, κατά την οποία δόθηκε η εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες να επεξεργαστούν τις τεχνικές απαιτήσεις των δυο εναλλακτικών θέσεων στον Κεντρικό Προβλήτα, αποκλειόμενης βεβαίως της θέσης στο «κορδόνι». Δόθηκε προθεσμία ενός μηνός για την κοινοποίηση των πορισμάτων, πράγμα το οποίο, δυστυχώς, δεν έχει γίνει ακόμη. 

Είναι αυτονόητο πως με ιδιαίτερη χαρά θα παράσχουμε στον κ.Μιτζικό κάθε επίσημη και έγκυρη πληροφόρηση, με την πλήρη επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση που έχει παρουσιασθεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και οπουδήποτε αλλού, προκειμένου να σχηματίσει την προσωπική του άποψη. Έγκυρη πληροφόρηση μπορεί να πάρει, επίσης, από τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους καθώς και από δημοτικούς συμβούλους της προηγούμενης δημοτικής αρχής 2006-2010, που τον στηρίζουν, κάποιοι μάλιστα τον πλαισίωναν στη συγκεκριμένη συνέντευξη και οι οποίοι κατ’ επανάληψη ψήφισαν για το θέμα μαζί με το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο.  

Κατανοούμε την αγωνία του κ.Μιτζικού να εμφανίσει κάποιες προγραμματικές θέσεις, πιστεύουμε ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να παρασύρεται από τους ελάχιστους αμετανόητους που έχουν απομείνει να επιμένουν, ακατανόητα, στην καταστροφή του πιο εμβληματικού σημείου της πόλης. 

Για τους παραπάνω λόγους δεν ωφελεί να ανασύρονται θέματα που είναι λυμένα για την πόλη, ενώ αυτό που χρειάζεται είναι να συστρατευθούν όλες οι υπεύθυνες και δημιουργικές δυνάμεις στον κοινό στόχο που, εν προκειμένω, είναι η εξεύρεση σοβαρού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την κατασκευή και εκμετάλλευση της μαρίνας το γρηγορότερο δυνατόν. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε ότι ο κ.Μιτζικός έχει δυνατότητες να προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: