Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Σύσκεψη φορέων Νέας Αγχιάλου για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς

Σύσκεψη εκπροσώπων φορέων και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου συγκάλεσε σήμερα ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Παντελής Πελεκάνος, με αντικείμενο την προετοιμασία και διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων για την περίοδο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας. 
Ο κ. Πελεκάνος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση και τη μαζική συμμετοχή των φορέων, σημειώνοντας ότι η Αποκριά αποτελεί ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός της πόλης που χρειάζεται τη συλλογική προσπάθεια και τη συνεργασία όλων, ώστε μέσα από τις εκδηλώσεις να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής. 

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμβάλλουν και φέτος στη διοργάνωση των εκδηλώσεων και κυρίως της μεγάλης γιορτής που θα στηθεί στο χώρο της κεντρικής παραλίας Νέας Αγχιάλου, την Καθαρά Δευτέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων στους επισκέπτες, δωρεάν κρασί, διαγωνισμούς και εκπλήξεις από τους Συλλόγους της περιοχής, όπως διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού, βράβευση καλύτερης αποκριάτικης στολής, κλόουν κ.α, με μουσική και χορό για όλο τον κόσμο. Το αμέσως επόμενο διάστημα οι σύλλογοι θα ενημερώσουν τα μέλη τους και θα καταθέσουν προτάσεις για μιας συντονισμένη παρουσίαση εθίμων και δρώμενων της Αποκριάς.
Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής, των Αθλητικών Συλλόγων «Πύρασος» και «Φθιώτιδες Θήβες», της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, του Κυνηγητικού Συλλόγου, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων, του Φιλοπρόοδου, του Συλλόγου Γυναικών και του Συλλόγου των εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: