Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Να διαμορφώσουμε ενιαία και αξιόπιστη θέση για την προοπτική του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου

Την ανάγκη να διαμορφωθεί, απ’ όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς,  ενιαία και αξιόπιστη θέση για την προοπτική του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, υπογραμμίζοντας ότι, λόγω της περιφερειακής διάστασης του θέματος, η πρωτοβουλία πρωτίστως ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με αφορμή και τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τον φορέα που θα αναλάβει τη λειτουργία και την περαιτέρω την αξιοποίηση του αεροδρομίου, ο κ.Σκοτινιώτης τονίζει ότι ο Δήμος Βόλου είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη λειτουργία και αξιοποίηση του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, ώστε να υπάρξει χάραξη κοινής στρατηγικής για το θέμα.
Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:
«Ο Κρατικός Αερολιμένας της Νέας Αγχιάλου (VOL) αποτελεί για το Δήμο Βόλου την  κορυφαία υποδομή υποστήριξης της τουριστικής κίνησης και ανάπτυξης της περιοχής. Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, είναι ανάγκη να προχωρήσουν τάχιστα τα έργα που αφορούν την αναβάθμιση των κεντρικών διαδρόμων και τροχοδρόμων, όπως και το έργο της οδικής σύνδεσης του αεροδρομίου με τον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ. Επισημαίνουμε ότι τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ύψους 40 εκατ. ευρώ, δρομολογήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, ενώ με την υλοποίηση των έργων που προαναφέραμε, θα δοθεί η δυνατότητα επέκτασης των τακτικών πτήσεων και των πτήσεων cargo, ώστε το αεροδρόμιο να κατοχυρώσει  ακόμη περισσότερο το ρόλο του ως το αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδας.
Στις ενέργειες προώθησης και τουριστικής προβολής που υλοποιούμε ως Δήμος Βόλου, η προβολή του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου (Κ.Α.Ν.Α.) αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε οργανώσει πλήθος συναντήσεων με φορείς, εταιρίες και πράκτορες, σκοπεύοντας στην υποστήριξη των υπαρχουσών  πτήσεων και στην προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών και αεροπορικών συνδέσεων. Μάλιστα, διαπιστώνοντας ότι ο Κ.Α.Ν.Α. εμφανίζεται στο διαδίκτυο με μια ιστοσελίδα η οποία δεν είναι ενημερωμένη  και δεν περιέχει λειτουργικές, χρηστικές και σε μερικές περιπτώσεις σωστές πληροφορίες για τη λειτουργία του αεροδρομίου, προσφερθήκαμε να συμβάλουμε στην αρτιότερη διαδικτυακή παρουσία του. Έτσι, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο   έχουμε γνωστοποιήσει, με επίσημο έγγραφο προς την αρμόδια υπηρεσία, την πρόθεσή μας να αναπτύξουμε νέα ιστοσελίδα που θα εκπροσωπεί το Κ.Α.Ν.Α. και τις υπηρεσίες του, επισημαίνοντας  ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε το περιεχόμενο και να αναπτύξουμε το δημιουργικό της νέας ιστοσελίδας, να εισάγουμε τα στοιχεία του site και να υποστηρίξουμε το τελικό εικαστικό  αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα  δεν έχουμε σχετική ανταπόκριση.
Τον τελευταίο, ωστόσο, καιρό έχει δημιουργηθεί μια  σύγχυση σε σχέση με τον φορέα που θα αναλάβει τη λειτουργία και την περαιτέρω την αξιοποίηση του αεροδρομίου. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι προωθεί την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, περιλαμβανομένου και αυτού της Ν.Αγχιάλου, χωρίς όμως να έχει παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκδηλώνει το δικό της ενδιαφέρον να αναλάβει τη λειτουργία του αεροδρομίου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι έχει  επεξεργαστεί σχέδιο προς τούτο.  Παράλληλα, το σχέδιο αυτό της Περιφέρειας φέρεται να στηρίζει και η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, η οποία ωστόσο έχει δημοσίως υποστηρίξει και το κυβερνητικό πρόγραμμα για ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα.
Επειδή το θέμα είναι εξόχως σοβαρό –θα λέγαμε καθοριστικό - για το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής μας, θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να παρακάμψουμε τις όποιες άλλες σκοπιμότητες και να διαμορφώσουμε, όλοι οι τοπικοί και περιφερειακοί φορείς, ενιαία και αξιόπιστη θέση για την προοπτική του αεροδρομίου. Λόγω της περιφερειακής διάστασης του θέματος, πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία πρωτίστως ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Ως Δήμος Βόλου είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη λειτουργία και αξιοποίηση του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, ώστε από κοινού να χαράξουμε τα επόμενα κρίσιμα βήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: