Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο γεφύρωσης του χειμάρρου Ξηριά στο λιμάνι

Την ανησυχία του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του έργου γεφύρωσης του χειμάρρου Ξηριά στο λιμάνι του Βόλου, εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου  Πάνος Σκοτινιώτης. Όπως επισημαίνει ο κ.Σκοτινιώτης, «υπάρχουν ακόμη τεχνικές εκκρεμότητες και απαιτούνται μικρά συμπληρωματικά έργα, χαμηλού ωστόσο προϋπολογισμού σε σχέση με το συνολικό τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου.  Όπως ενημερωθήκαμε, η Διοίκηση του ΟΛΒ είναι διατεθειμένη να αναλάβει μέρος αυτών των εργασιών, με την προϋπόθεση ότι το έργο θα παραληφθεί από την Περιφέρεια και θα παραδοθεί στον ΟΛΒ».
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Βόλου, υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία του έργου τόσο για τη βελτίωση της λειτουργίας του λιμανιού, όσο και κυρίως για τη λειτουργία της πόλης του Βόλου. «Με την ολοκλήρωσή του», επισημαίνει, «θα υπάρξει σοβαρή ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, λόγω της εκτροπής των βαρέων οχημάτων τα οποία κατευθύνονται στο λιμάνι, διασχίζοντας τις κεντρικότερες αρτηρίες της πόλης, με όλες τις γνωστές συνέπειες: κυκλοφοριακή συμφόρηση, θόρυβος, φθορά οδοστρωμάτων, ατυχήματα, ατμοσφαιρική ρύπανση, κλπ. Στεκόμαστε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το οποίο στις μέρες μας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις με τους επιπρόσθετους ρύπους από την καύση στερεών καυσίμων για θέρμανση».
Καταλήγοντας, ο κ.Σκοτινιώτης τονίζει την επείγουσα ανάγκη να επισπευσθεί η αποπεράτωση του έργου και η παράδοσή του στο ΟΛΒ, προσθέτοντας πως ο Δήμος Βόλου είναι στη διάθεση της Περιφέρειας και του ΟΛΒ για όποια τυχόν συνδρομή κριθεί αναγκαία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: