Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Στις 31 Μαρτίου ο Δήμος Βόλου σβήνει τα φώτα

Το δικό του μήνυμα για το μέλλον του πλανήτη Γη ετοιμάζεται να στείλει και φέτος ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας ενεργά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. «Ώρα της Γης» ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 9 το βράδυ θα σβήσουν τα φώτα στο κτίριο του Δημαρχείου του Βόλου, καθώς και στην πλατεία του Αναύρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρατήρησης των αστρολογικών φαινομένων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.
Η εκστρατεία του κινήματος «Earth Hour» έχει αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως, με τη συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε δεκάδες χώρες. Κτήρια – σύμβολα σκοτεινιάζουν για μία ώρα και μετατρέπονται σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα όλο και πιο έντονο. Η «Ώρα της Γης» 2012 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη.
Ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης καλεί τους δημότες Βόλου να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα για την προστασία του πλανήτη και με επιστολή του σε φορείς της περιοχής ζητεί να συμβάλουν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών αναλαμβάνοντας παρόμοιες πρωτοβουλίες.
Φέτος, δίνεται ξεχωριστός χαρακτήρας στην ελληνική συμμετοχή, καθώς με το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…», γίνεται προσπάθεια για την προστασία όλων των αγαθών και των αξιών που προσφέρει η αξεπέραστη ελληνική φύση. Οι πολίτες καλούνται να διατυπώσουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον στο www.facebook.com/WWFGreece.
Για την «Ώρα της Γης 2012» ο Δήμος Βόλου δημιούργησε ειδικό site, το  wra.ths.ghs@volos-city.gr, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την καταχώρηση απόψεων για το μέλλον του πλανήτη. Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, ο Δήμος Βόλου σβήνει τα φώτα στο Δημαρχείο και οργανώνει εκδήλωση παρατήρησης των αστρονομικών φαινομένων σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, στην πλατεία Αναύρου δίπλα από τα γλυπτά του Φιλόλαου). Στην εκδήλωση της αστροβραδιάς,  μέλη της Εταιρείας θα κάνουν «ξενάγηση» του κοινού στον έναστρο ουρανό και παράλληλα τα τηλεσκόπια θα είναι στη διάθεση όλων για να παρατηρήσουν τους πλανήτες Αφροδίτη, Δία, Άρη και Κρόνο, τους αστερισμούς  του Ωρίωνα, του Λέοντα, των Διδύμων, του Ηνίοχου, του Ταύρου, το Νεφέλωμα  του Ωρίωνα, τα σφαιρωτά σμήνη στους αστερισμούς του Καρκίνου, των Θηρευτικών Κυνών, και της Κόμης της Βερενίκης, το διπλό σμήνος του Περσέα,  το αστρικό σμήνος Πλειάδες, τους γαλαξίες Μ-81 και Μ-82 στη Μεγάλη Άρκτο,  το αστέρι Σείριο,  κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: