Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στο Βόλο κ. Γ. Παπαρίζο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του για τη συμπλήρωση 130 χρόνων από την ίδρυση του Γερμανικού Προξενείου στο Βόλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές  ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στο Βόλο και πόλεις της Γερμανίας, με σκοπό την αξιοποίηση εμπειρίας και τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και του νερού, η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού κ.α.
Ο κ. Σκοτινιώτης αφού παρουσίασε στον Γερμανό Πρόξενο την ταυτότητα και τα πλεονεκτήματα της μείζονος πόλης του Βόλου, αναφέρθηκε στα σχέδια και τις δράσεις του Δήμου. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση για συνέχιση της συνεργασίας σε θέματα αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
Στη συνέχεια οι κ.κ. Σκοτινιώτης, Hoelscher-Obermaier και Παπαρίζος παρακολούθησαν μαζί τη συναυλία κλασικής μουσικής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: