Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Οργανώνουμε τον ενιαίο Δήμο με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών

Μήνυμα συνεργασίας για την ολοκλήρωση της διοικητικής δομής του ενιαίου Δήμου, με γνώμονα την ενίσχυση του αναπτυξιακού του ρόλου και ταυτόχρονα την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του πολίτη, απηύθυνε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους διευθυντές και προϊσταμένους των δημοτικών υπηρεσιών, παρουσία και των Αντιδημάρχων, ενόψει εφαρμογής του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Όπως είπε ο κ. Σκοτινιώτης, μετά από μεγάλη καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατικών εμπλοκών, η διαδικασία για την εφαρμογή του νέου ΟΕΥ βρίσκεται στην τελική της φάση, καθώς αναμένεται από μέρα σε μέρα η τυπική έγκρισή του, γεγονός που θα ξεμπλοκάρει τη λειτουργία του Δήμου Βόλου και επομένως θα αυξήσει την παραγωγή του δημοτικού έργου. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τα υπηρεσιακά στελέχη να ταυτιστούν με τη συλλογική φιλοδοξία και την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής, να παραχθεί αποτελεσματικό έργο για την πόλη και τους πολίτες.  Επιμένοντας ιδιαίτερα στην ανάγκη να ενταθεί η προσπάθεια για ένα Δήμο ικανό να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρθηκε στη δημιουργία των Πολυδύναμων Τμημάτων σε κάθε περιφερειακή Δημοτική Ενότητα που προβλέπονται στο νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Βόλου και θα λειτουργήσουν ως μηχανισμός άμεσης αντίδρασης στα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.
«Η Δημοτική Αρχή έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να πείσει ότι ο Δήμος όχι μόνο βρίσκεται δίπλα στον κόσμο και τα καθημερινά του προβλήματα, αλλά και ότι έχει πάρει διαζύγιο με καταστάσεις του παρελθόντος που έχουν πληγώσει το κοινό αίσθημα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου αναφερόμενος στην κατοχύρωση της νομιμότητας, της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της αξιοκρατίας σε όλες τις δράσεις του Δήμου, αρχές οι οποίες θα τηρηθούν με απόλυτη αυστηρότητα και στην προσπάθεια οργανωτικής συγκρότησης του Δήμου, όπως κατηγορηματικά διαβεβαίωσε.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους προϊσταμένους των τμημάτων και των διευθύνσεων του Δήμου να δώσουν, από κοινού με τη Δημοτική Αρχή, πραγματική υπόσταση στον νέο ΟΕΥ, καταθέτοντας τις προτάσεις και απόψεις τους για την καλύτερη οργάνωση της κάθε υπηρεσίας, με δεδομένο ότι δεν προβλέπονται προσλήψεις στο άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ορθολογικότερη κατανομή και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.  Για το σκοπό αυτό, το επόμενο διάστημα θα γίνουν συναντήσεις κατά Διεύθυνση.
Ο κ. Σκοτινιώτης ζήτησε απ’ όλους να συνεργαστούν με τη Δημοτική Αρχή σε πνεύμα συνευθύνης για την πορεία του Δήμου και κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: