Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δυναμικά παρών ο Βόλος στον εθνικό και τον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη

Σε σημαντικό αθλητικό κέντρο εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, αναδεικνύεται ο Βόλος, καθώς σε τακτά χρονικά διαστήματα αποτελεί τόπο συνάντησης αθλητών και αθλητριών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενδυναμώνοντας συνεχώς τη θέση του στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Ο Δήμος Βόλου αξιοποιεί τις διοργανώσεις αυτές ως εργαλείο για την προβολή και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Ειδικότερα, η συνεχής διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων και οι αλλεπάλληλες προτάσεις που δέχεται η Δημοτική Αρχή επιβεβαιώνουν τον δυναμισμό που αναπτύσσει ο Βόλος στη φιλοξενία σημαντικών αθλητικών γεγονότων και αναδεικνύουν τις οργανωτικές δυνατότητες του Δήμου και της πόλης σε όλα τα αθλήματα, ιδιαίτερα δε στο χώρο του ναυταθλητισμού. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών τον Σεπτέμβριο του 2011, το Παγκόσμιο Τουρνουά Πόλο Γυναικών “WORLD LEAGUE” που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων που θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αποδεικνύουν ότι ο Βόλος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε αθλητική πρόκληση, τόσο από πλευράς υλικοτεχνικών υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, με την αποφασιστική συνδρομή και δεκάδων εθελοντών, ενώ σε καθοριστικό παράγοντα της επιτυχίας αναδεικνύεται η γόνιμη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας   
Επίσης, τον τελευταίο χρόνο φιλοξενήθηκαν στο Βόλο κορυφαίες διοργανώσεις εθνικής εμβέλειας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών που δημιούργησαν κλίμα γιορτής στην πόλη, ενώ υπήρξε σημαντική τόνωση της τοπικής οικονομίας σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία. Συγκεκριμένα, με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι ΙΣΤ΄ Ιωνικοί Αγώνες Κολύμβησης, στους οποίους συμμετείχαν 34 σωματεία με 700 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, από 8 έως 12 ετών. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας «Βασίλειος Πολύμερος», το οποίο κατακλύστηκε από θεατές που αγκάλιασαν με θέρμη την προσπάθεια των μικρών κολυμβητών. Ανάλογες διοργανώσεις σε άλλα αθλήματα ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ-Πονγκ τον Οκτώβριο του 2011 και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Βόλλεϋ την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Δήμος Βόλου θα είναι συνδιοργανωτής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ OPEN μίνι κοριτσιών Ελλάδας και μίνι αγοριών Β. Ελλάδας τον επόμενο μήνα, όπως και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χάντμπολ OPEN παμπαίδων Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, «η τιμητική απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FINA) και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να αναθέσουν στο Βόλο τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών, λίγους μήνες μετά την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων, άνοιξε νέο μεγάλο κεφάλαιο για το Δήμο Βόλου στη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, με την ανεκτίμητη συνδρομή των δεκάδων εθελοντών που αποτελούν και τη  μεγάλη παρακαταθήκη του Πρωταθλήματος Πόλο. Οφείλω να υπογραμμίσω ότι η ανάληψη μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την άψογη συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστό και τη στήριξη της Περιφέρειας. Είμαστε έτοιμοι, αξιοποιώντας και την πλούσια εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν, να ανταποκριθούμε με την ίδια επιτυχία στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών 2013, για το οποίο έχουμε θέσει ισχυρή υποψηφιότητα».







Δεν υπάρχουν σχόλια: