Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Καθαρισμός του χώρου στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών

Παρέμβαση εξωραϊσμού του χώρου στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών, στη Νέα Ιωνία, ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του έργου «Συντηρήσεις και αναπλάσεις χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου των Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Βόλου έτους 2011». Η παρέμβαση αφορούσε τον καθαρισμό των χόρτων από τους εγκαταλειμμένους οικογενειακούς τάφους και τους τάφους τριετούς διάρκειας, από τους διαδρόμους και τον περίγυρο του Ιερού Ναού Ταξιαρχών.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ είχε προηγηθεί η απομάκρυνση ξερών κυπαρισσιών από την ασθένεια της νέκρωσης του φλοιού των κυπαρισσοειδών, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Σημειώνεται ότι στο Κοιμητήριο των Ταξιαρχών, το οποίο έπαψε να λειτουργεί από το 2001, παραμένουν ενεργοί 247 τάφοι, καθώς οι συγγενείς των νεκρών δεν φρόντισαν για την εκταφή τους παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των υπευθύνων. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καουνάς επισημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον και καλεί τα συγγενικά πρόσωπα των ενταφιασμένων να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Γραμματεία του Κοιμητηρίου, στα τηλέφωνα 24210 95720 και 24210 95721, προκειμένου να προγραμματίσουν τις εκταφές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: