Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Τώρα χρειάζεται η ενωτική και αποφασιστική στήριξη του Ολυμπιακού

«Ο αγώνας για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου μπαίνει πλέον στην πιο κρίσιμη φάση», τονίζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ.Π. Μποτσιβάλη, έπειτα και από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.  «Θεωρούμε πως τώρα είναι η στιγμή  που θα πρέπει να εκφραστεί με τον πιο αποφασιστικό και ενωτικό τρόπο η καθολική αξίωση της τοπικής κοινωνίας για επάνοδο του Ολυμπιακού στην κατηγορία όπου βρισκόταν πριν την εξοντωτική απόφαση», επισημαίνει ο κ. Σκοτινιώτης, ενώ επαναβεβαιώνει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει με κάθε τρόπο τη δύσκολη προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά στην επιστολή σημειώνεται ότι: 
«Αφού ξεπεράστηκαν, όπως γνωρίζετε, άπειρα εμπόδια και αντιδράσεις, έγινε τελικά δυνατό να συζητηθεί χθες στην Επιτροπή  Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), σε συνέχεια και της δέσμευσης που ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού,  η υπόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου,  με βάση και την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που διασφαλίζει αυτή τη δυνατότητα.
Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τη χθεσινή συνεδρίαση, είναι ότι η ΕΕΑ αποδέχθηκε ουσιαστικά τη μετοχική σύνθεση που παρουσίασε η ΠΑΕ. Με άλλα λόγια, δέχθηκε ότι εξέλιπε ο κύριος λόγος για τον οποίο   δεν εκδόθηκε πέρυσι το πιστοποιητικό συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.
Από την εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό και με την απόφαση της ΕΕΑ να εξετάσει  το  φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου, όπως και της Καβάλας,  μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες που θα συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της περιόδου 2012-13,  προκύπτει ότι η ΕΕΑ αναγνωρίζει τον Ολυμπιακό Βόλου ως επαγγελματική ομάδα. Το ζητούμενο πλέον είναι να αναγνωρίσει και η ΕΠΟ τον Ολυμπιακό Βόλου ως επαγγελματική ομάδα και να τον κατατάξει σε επαγγελματική κατηγορία (εννοείται, στη Σούπερ Λίγκα), αφού αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ.
Από τα παραπάνω συνεπάγεται ότι η υπόθεση της τελικής δικαίωσης του Ολυμπιακού Βόλου επιστρέφει  στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ, λοιπόν, η οποία φέρει σοβαρή ευθύνη για το γεγονός ότι  δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις των δικών της δικαιοδοτικών οργάνων,  είναι αυτή που καλείται πλέον  να αποκαταστήσει την αδικία και να επαναφέρει τον Ολυμπιακό  Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.
Όπως γνωρίζετε από την τακτική επικοινωνία μας, η Δημοτική Αρχή του  Βόλου και εγώ προσωπικά στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλει η ΠΑΕ  για την πλήρη αποκατάσταση του Ολυμπιακού και είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της ομάδας, των φιλάθλων της και ολόκληρης της αθλητικής οικογένειας της περιοχής μας, με ενέργειες και κινήσεις ουσίας, χωρίς ίχνος εντυπωσιασμού.
Πιστεύουμε ότι  ο αγώνας για τη δικαίωση της ομάδας   μπαίνει   πλέον στην πιο κρίσιμη φάση.  Θεωρούμε πως τώρα είναι η στιγμή  που θα πρέπει να εκφραστεί με τον πιο αποφασιστικό και ενωτικό τρόπο η καθολική αξίωση της τοπικής κοινωνίας για επάνοδο του Ολυμπιακού στην κατηγορία όπου βρισκόταν πριν την εξοντωτική απόφαση.
Αναγνωρίζοντας ότι η ευθύνη των χειρισμών δεν μπορεί παρά να ανήκει στην ΠΑΕ, δηλώνουμε, για μια ακόμη φορά, την απόφασή μας να στηρίξουμε όποια πρωτοβουλία αναλάβετε το επόμενο διάστημα, όπως επίσης και να παραστούμε σε όποιες συναντήσεις και συνεδριάσεις κριθεί σκόπιμο. Άλλωστε, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει,  η αξίωσή μας για πλήρη αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου είναι υπόθεση που αφορά συνολικά την πόλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: