Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ανατέθηκε η μελέτη για τη στατική επάρκεια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου

Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για τη συνέχιση των εργασιών ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθώς ξεκινά τις επόμενες μέρες η εκπόνηση μελέτης για τη στατική επάρκεια του κτιρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Πρόκειται για το πρώτο, κρίσιμο βήμα, στην προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Βόλου με σκοπό την αντιμετώπιση μιας σοβαρής εκκρεμότητας για την πόλη.
Η σύμβαση για την εκπόνηση της «στατικής μελέτης αποτίμησης και ενίσχυσης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου» υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Χ. Μαραβέας & Συνεργάτες Ε.Ε.» που ανέλαβε το έργο. Η μελέτη χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους με 50.398 ευρώ και η ανάθεση έγινε με δημόσιο διαγωνισμό έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ανάδοχος προβλέπεται να εγκατασταθεί άμεσα στο εργοτάξιο για την εκπόνηση της μελέτης και σε 6 μήνες οφείλει να παραδώσει το αποτέλεσμα. Ωστόσο, έχει ζητηθεί να επισπεύσει την παράδοση των πρώτων στοιχείων μέχρι τέλος Αυγούστου, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε, ούτως ώστε να γίνει άμεσα επανέναρξη των εργασιών ανακαίνισης του Θεάτρου, οι οποίες έχουν σταματήσει από το 2010.
Να σημειωθεί ότι το έργο της ανακαίνισης και οι συμπληρωματικές εργασίες που θα απαιτηθούν από τη μελέτη στατικής επάρκειας διεκδικούνται από το Δήμο Βόλου για ένταξη στο ΕΣΠΑ, μετά από τη διακοπή χρηματοδότησής του από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η εκπόνηση της στατικής μελέτης κρίθηκε αναγκαία, μετά από τις σοβαρές φθορές σε υποστυλώματα του χώρου εισόδου του θεάτρου (αποδιοργάνωση σκυροδέματος και σημαντική διάβρωση του οπλισμού), που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών του έργου ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: