Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών για τον ισόπεδο κόμβο Νέας Αγχιάλου

Ενθαρρυντική είναι η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε έγγραφο του Αντιδημάρχου Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνου, αναφορικά με την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη δυτική είσοδο της Νέας Αγχιάλου και συγκεκριμένα στη συμβολή της με την Εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών. Για την κατασκευή αυτού του κόμβου υπάρχει έτοιμη μελέτη, η οποία έχει συνταχθεί  από τη Δ.Ε.Σ.Ε. Περιφέρειας Θεσσαλίας, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 350.000€.
Στην απάντηση που έστειλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα θα εξετασθεί στο πλαίσιο των προτάσεων των αρμοδίων υπηρεσιών για την κατάρτιση του προγράμματος δράσεων για το επόμενο έτος, σε συνάρτηση με τις οικονομικές δυνατότητες που θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σύμφωνα με τον κ.Πελεκάνο, πρόκειται για ένα έργο κορυφαίας προτεραιότητας για την πόλη της Νέας Αγχιάλου, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής οδού Βόλου – Μικροθηβών δέχεται καθημερινά μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας, πέραν της συνηθισμένης κίνησης, από βαρέα οχήματα και αγροτικά αυτοκίνητα των κατοίκων της περιοχής, στρατιωτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού προς την 111 Π.Μ., Ι.Χ. και τουριστικά λεωφορεία που κινούνται προς το πολιτικό Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Τα παραπάνω οχήματα διέρχονται ουσιαστικά μέσα από κατοικημένη περιοχή και ως εκ τούτου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Στο παρελθόν, εξάλλου, έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα, ορισμένα εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα.
Πέραν της ανάγκης να υλοποιηθεί  άμεσα η κατασκευή του κόμβου, ο κ. Πελεκάνος έχει ζητήσει επίσης να διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση των οδών Ελευθερίας με Αγίου Γεωργίου και Ελευθερίας με Αμυρά, με σκοπό την μείωση της ταχύτητας αυτοκινήτων που εισέρχονται στο κέντρο της Νέας Αγχιάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: