Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αναλυτική ενημέρωση για το νερό των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων

Το θέμα του νερού των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων που εντάχθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ θα συζητηθεί την Παρασκευή 17.2.2012 στο Δ.Σ. της Επιχείρησης. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνος Σκοτινιώτης, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση των δικτύων και των εγκαταστάσεων που παρέλαβε η ΔΕΥΑΜΒ στις 16.12.11  και για τις ενέργειες που έγιναν και θα συζητηθεί η πολιτική της Επιχείρησης για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού και της δημόσιας υγείας.
Στο μεταξύ, το διάστημα από 13-18 Ιανουαρίου ελήφθησαν για αναλύσεις μετάλλων, δείγματα νερού από τις Δημοτικές Ενότητες του Ενιαίου Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα ελήφθησαν: από τη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας   12 δείγματα, από τη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς  7 δείγματα και από τη Δημοτική Ενότητα Μακρυνίτσας 5 δείγματα.
Τα δείγματα στάλθηκαν στο διαπιστευμένο εργαστήριο που έχει επιλεγεί  με διαγωνισμό και αναλύθηκαν για νάτριο, κάλιο, αρσενικό, μόλυβδο, υδράργυρο, κάδμιο, σελήνιο, αντιμόνιο, μαγγάνιο, βόριο, νικέλιο, αργίλιο, χρώμιο και ολικά κυανιούχα. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ήταν εντός των ορίων των παραμετρικών τιμών της ΚΥΑ και σε πολλές περιπτώσεις μικρότερα του ορίου ανίχνευσης.
Ελήφθησαν επιπλέον τέσσερα δείγματα από την Δημοτική Ενότητα Πορταριάς και αναλύθηκαν για ολικά τριαλογονομεθάνια (χλωροφόρμιο, βρωμοφόρμιο, διχλωροβρωμομεθάνιο, διβρωμοχλωρομεθάνιο), 1,2 διχλωροαιθάνιο, τριχλωροαιθένιο , τετράχλωροαιθένιο  και βενζόλιο.  Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ήταν εντός των ορίων των παραμετρικών τιμών της ΚΥΑ και σε όλες τις περιπτώσεις μικρότερα του ορίου ανίχνευσης. Οι δειγματοληψίες συνεχίζονται ενώ αναμένονται αποτελέσματα αναλύσεων και από τις άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: