Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Νέα εταιρεία με ίδιους ουσιαστικά σκοπούς με την ΚΟΝΤΙ, ίδρυσε η ARCELORMITAL!

Την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία εις βάρος των απολυμένων-πρώην εργαζομένων της εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ», μετά και την επιβεβαίωση των πληροφοριών για τις μεθοδεύσεις της εταιρείας ARCELORMITAL, ζητεί με επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία που έστειλε στον Δήμαρχο Βόλου ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ.Σγουρός, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο του κ. Σκοτινιώτη. Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, αμέσως μετά το κλείσιμο της ΚΟΝΤΙ στο Βόλο, η ARCELORMITAL ίδρυσε νέα εταιρεία με άλλη επωνυμία αλλά με τον ίδιο ουσιαστικά σκοπό, στην περιοχή της Αττικής.
Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, ο κ. Σκοτινιώτης ζητεί από τον κ. Κουτρουμάνη να παρέμβει άμεσα, με όλα τα μέσα που διαθέτει η πολιτεία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σε μια εποχή όπου η ανεργία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις και η καταιγίδα των μέτρων σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα, είναι αδιανόητο να επιτρέψει η κυβέρνηση τέτοιες ακραίες εργοδοτικές συμπεριφορές».
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου ενημερώνει αναλυτικά τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το μείζον κοινωνικό πρόβλημα που δημιούργησε στην περιοχή το πρόσφατο ξαφνικό και αδικαιολόγητο κλείσιμο της Εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ» και η απόλυση δεκάδων εργαζομένων. Αναφέρεται στις υπόνοιες που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν οι εργαζόμενοι για μεθοδεύσεις της Εταιρείας εναντίον τους και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής με σκοπό την εξακρίβωση των πληροφοριών για τη σύσταση νέας ανώνυμης εταιρείας από την ARCELORMITAL, με την επωνυμία ARCELORMITAL FLAT CARBON EUROPE S.A., στην περιοχή της Αττικής.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει, «η ημερομηνία σύστασης της νέας Εταιρείας, αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών της παραγωγικής μονάδας στο Βόλο, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις υποψίες για πιθανές μεθοδεύσεις, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ.Σγουρό, ζητώντας στοιχεία για την υπόθεση». Από τα επισυναπτόμενα στην απάντηση του κ. Σγουρού έγγραφα (Ανακοίνωση Καταχώρησης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών) προκύπτει ότι οι σκοποί δραστηριοποίησης της νέας εταιρείας είναι ουσιαστικά ίδιοι με αυτούς της εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ», δηλαδή «οι τοπικές πωλήσεις στην Ελλάδα προϊόντων ανθρακούχου χάλυβα και προϊόντων που προκύπτουν από την επεξεργασία τους καθώς και ημικατεργασμένων προϊόντων και έργων συμβάσεων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους, για ίδιο λογαριασμό».
«Επιβεβαιώνεται, επομένως, με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο  η μεθόδευση της εταιρείας ARCELORMITAL εις βάρος των απολυμένων-πρώην εργαζομένων της εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ», αλλά και της τοπικής κοινωνίας και του Ελληνικού Δημοσίου, αφού, αμέσως μετά το κλείσιμο της ΚΟΝΤΙ στο Βόλο, ίδρυσε εταιρεία με άλλη επωνυμία αλλά με τον ίδιο ουσιαστικά σκοπό», υπογραμμίζει ο κ. Σκοτινιώτης προς τον κ. Κουτρουμάνη και προσθέτει: «Πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετε μαζί μας, ότι ακόμη κι αν η Διοίκηση της εταιρείας επιθυμούσε να συρρικνώσει το παραγωγικό τμήμα του εργοστασίου στο Βόλο, θα μπορούσε να ενισχύσει το εμπορικό με τους ίδιους εργαζόμενους, αντί να τους οδηγήσει στην ανεργία. Αντ’ αυτού,  ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, ενώ την ίδια στιγμή προχώρησε στη σύσταση νέας εταιρείας σε άλλη περιοχή, καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα των πρώην εργαζομένων της «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ».
Η επιστολή κοινοποιείται στον Aναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτη Ξυνίδη, στους βουλευτές Μαγνησίας όλων των κομμάτων και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: