Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας Γ. Γκουντέλια στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων Πορταριάς και Μακρινίτσας για τη μη εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων τις τρεις τελευταίες ημέρες, μεταφέρει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς-Ιωλκού-Μακρινίτσας κ. Γ. Γκουντέλιας.
Αποτέλεσμα τούτου, όπως επισημαίνει, ήταν να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στη μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία τους, των δημοτών προς τις εργασίες τους, αλλά και των υπαλλήλων που εργάζονται στις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Πολλοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ταξί και άλλοι να μην προσέλθουν στην εργασία τους ή το σχολείο τους με τις ανάλογες συνέπειες για τον καθένα.
«Είναι φανερό στον καθένα ότι παρά τη χιονόπτωση ο εθνικός δρόμος προς Πορταριά και Μακρινίτσα είναι κατάλληλος και βατός για τα λεωφορεία της εταιρείας σας», τονίζει ο κ. Γκουντέλιας και προσθέτει ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εκτέλεση δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας προς Κατηχώρι την ίδια ώρα, αλλά και το μαθητικό δρομολόγιο με λεωφορείο του Δήμου προς Πορταριά. «Οι δικαιολογίες του σταθμάρχη για απαγόρευση της κυκλοφορίας από την Τροχαία δεν ευσταθούν», επισημαίνει ο ίδιος και  υπενθυμίζει ότι «γνώμονας για την άσκηση του συγκοινωνιακού έργου, εκτός από τα οικονομικά οφέλη θα πρέπει να είναι και η εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών».
Ο κ. Γκουντέλιας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός, σημειώνοντας ότι προκάλεσε έκπληξη η στάση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ διότι η μακρόχρονη συνεργασία υπήρξε άριστη μέχρι τώρα. Και καταλήγει εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Διοίκηση του φορέα θα κατανοήσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί χωρίς σοβαρό λόγο, ώστε στο μέλλον η συγκοινωνία να διεξάγεται ομαλά και να εξυπηρετούνται οι πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: