Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Επιλογή Ευθύνης: «Ακατανόητη και άδικη η απόφαση της κυβέρνησης –μεγάλες οι ευθύνες των τοπικών φορέων»

Για  τον αποκλεισμό του Βόλου από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
Την ακατανόητη και άδικη απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και τις μεγάλες ευθύνες των τοπικών φορέων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», με αφορμή τον αποκλεισμό του Δήμου Βόλου και από τη 2η φάση των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:
«Σε μια περίοδο όπου η ανεργία και η μακροχρόνια ανεργία δυστυχώς καλπάζουν στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στο Βόλο, είναι εξόφθαλμα ακατανόητος και άδικος ο αποκλεισμός του Δήμου Βόλου, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στη δεύτερη φάση, των 34 δήμων, στους οποίους θα εφαρμοστεί η κοινωφελής εργασία. Η οποία δεν αποτελεί, βεβαίως, λύση στο πρόβλημα, ωστόσο θα ήταν μία ανάσα για εκατοντάδες συμπολίτες μας, καθώς μάλιστα η διάρκεια των νέων προγραμμάτων θα είναι 8μηνη αντί των 5μηνων στο παρελθόν.
Ως παράταξη, είχαμε εγκαίρως επισημάνει, με ανακοίνωσή μας στις 11 Μαρτίου, ότι, λόγω της επικείμενης τότε έναρξης της 2ης φάσης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, θα έπρεπε να υπάρξει η αναγκαία κινητοποίηση και η ανάληψη πρωτοβουλίας από όλους τους φορείς, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια, τους βουλευτές του Νομού, την Υφυπουργό, προκειμένου να μη χαθεί για τους συμπολίτες μας και η δεύτερη ευκαιρία ένταξης του Δήμου στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Δυστυχώς, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Ο Δήμος Βόλου  έμεινε και πάλι έξω από τα προγράμματα, και τώρα ο ένας φορέας προσπαθεί να ρίξει τα βάρη στον άλλο. Η Δημοτική Αρχή, που ισχυρίστηκε ότι είχε στείλει κάποιο έγγραφο στο Υπουργείο, το οποίο, όμως, δεν  έχει δώσει ως τώρα στη δημοσιότητα λες και πρόκειται για «κρατικό μυστικό», ζητά την παραίτηση των κυβερνητικών βουλευτών. Δύο κυβερνητικοί βουλευτές καταγγέλλουν τον Δήμο Βόλου ότι δεν υπέβαλε σχετικό αίτημα. Η υφυπουργός παραμένει άλαλη. Και η Περιφέρεια είναι άφαντη. Ας απαντήσουν στους δημότες του Βόλου, υπήρξε κάποιος από αυτούς τους φορείς που να ανέλαβε κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το θέμα, όλο αυτό το διάστημα;  Πολύ περισσότερο, υπήρξε κάποιος από αυτούς που ανέλαβε πρωτοβουλία, προκειμένου να τεθεί στην κυβέρνηση συντονισμένα το αίτημα της τοπικής κοινωνίας;
Περιθώρια να αντιστραφεί αυτή η αρνητική εξέλιξη για τους δημότες μας σίγουρα υπάρχουν. Ας  κινητοποιηθούν, λοιπόν, οι τοπικοί  φορείς, έστω και καθυστερημένα, αν και από την παρούσα δημοτική αρχή δεν περιμένουμε τίποτε. Το σημερινό, κατόπιν εορτής, ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί «στάχτη στα μάτια του κόσμου». Άλλωστε η δημοτική αρχή, όπως έχει δείξει ως σήμερα,  αδιαφορεί παντελώς για τα μείζονα ζητήματα της περιοχής. Πρόσφατα, εξάλλου, «πληροφορηθήκαμε», διά στόματος του σε αργία δημάρχου, ότι ο Δήμος δεν έχει καμία δουλειά να ασχολείται με την ανεργία!»



Δεν υπάρχουν σχόλια: