Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Φ.Λαμπρινίδης: Αμετανόητος ο "Πινόκιο"...

Σε δήλωσή του σχετικά με τις εργασίες τοποθέτησης ελαστικού τάπητα στις διαβάσεις του ΟΣΕ επί των οδών Ζάχου και Αλαμάνας, στο Βόλο, και τις δηλώσεις Μπέου,  ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» και τέως  πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, Φ. Λαμπρινίδης, αναφέρει τα εξής: 

«Αμετανόητος ο “Πινόκιο” της πλατείας Ρήγα Φεραίου και η παρέα του. Επανέρχεται με τον ίδιο τρόπο που το έπραξε και πριν από λίγους μήνες, δηλαδή με το ψέμα και τη συκοφαντία, για να προσπαθήσει και πάλι να οικειοποιηθεί ένα έργο που δεν του ανήκει.  Είναι άσχετοι, τόσο με το αντικείμενο όσο και με την υλοποίηση του.
Τους φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη: η σχετική σύμβαση του συγκεκριμένου έργου υπογράφτηκε στις 22 Απριλίου 2013, από τον π. δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη, το ποσό της σύμβασης ήταν συνολικής δαπάνης 95.000 ευρώ, και ήταν εξασφαλισμένο από τους ίδιους πόρους του δήμου Βόλου. Αμέσως εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος, ο οποίος, ως γνωστόν, ζήτησε επανειλημμένως παρατάσεις λόγω εκκρεμοτήτων από την πλευρά του ΟΣΕ, οι οποίες φυσικά του δόθηκαν από τις δημοτικές αρχές, τόσο την προηγούμενη όσο και τη σημερινή με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα από αυτό που ήταν υποχρεωμένη, να εκτελεί δηλαδή μία σύμβαση, μία δαπάνη και μία εργολαβία που τα βρήκε έτοιμα.
Δεν πειράζει, κάτι είναι και αυτό. Αυτό που δεν μας λέει όμως ο "Πινόκιο" είναι, ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016, με αποκλειστική ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής και παρά τις προτάσεις μας, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις υπολειπόμενες  τέσσερις διαβάσεις (Νέο Δέλτα, οδός Βενιζέλου, Μελισσατίκων, Σέσκλου).
Επειδή, προφανώς, οι προτεραιότητες  τους  είναι άλλες: τα “φρου φρου και αρώματα”. Πού καιρός να σκεφτούν και να δαπανήσουν για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα εκείνων που δεν μένουν και δεν κυκλοφορούν στο κέντρο του Βόλου.
Τι μένει; Να κοροϊδεύουν τους πολίτες, καλύπτοντας την αδιαφορία και την απραξία τους με τα έργα άλλων και, κατά πάγια τακτική, απαξιώνοντας και βρίζοντας. Τα ίδια δεν συνέβησαν, εξάλλου, με τις γέφυρες του Κραυσίδωνα, το 5ο Νηπιαγωγείο Βόλου, τις αναπλάσεις των πλατειών, το κέντρο δυτικών συνοικιών και τόσα άλλα;»


Δεν υπάρχουν σχόλια: