Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Δυο νέες πεζογέφυρες κατασκευάζονται στον Κραυσίδωνα

Οι εργασίες κατασκευής δυο μεταλλικών πεζογεφυρών στον Κραυσίδωνα, συνολικής δαπάνης 56.000 ευρώ, από πόρους του Δήμου Βόλου, ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα και αναμένεται να παραδοθούν σε χρήση εντός προθεσμίας έξι μηνών. Η μια γέφυρα θα κατασκευαστεί στο ύψος της συνοικίας “Χιλιαδού” και η άλλη στο ύψος της οδού Αναλήψεως, στο σημείο όπου υπήρχε και στο παρελθόν αλλά αποξηλώθηκε στο πλαίσιο του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του Κραυσίδωνα που υλοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Τάλος Κατασκευαστική» Αντ.Φιολιτάκης – Άννα Καρυώτη Ο.Ε. 
Σημειώνεται, εξάλλου, ότι στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή Βόλου επί του Κραυσίδωνα, έχει ανατεθεί μελέτη για την κατασκευή οδογέφυρας μήκους 35μ. στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, πίσω από το 6ο Γυμνάσιο Βόλου, στην προέκταση της οδού Χαϊδαρίου, η οποία θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της δυτικής πλευράς του Κραυσίδωνα. Η νέα γέφυρα θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 6,00 μ με πεζοδρόμια εκατέρωθεν.  Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου, μαζί με τα έργα προσαρμογής, ανέρχεται  στο ποσό των 925.000,00 Ευρώ

Επίσης στη θέση της μικρής γέφυρας του Ξηριά, που υπάρχει στο ύψος της Λαχαναγοράς, στην προέκταση της οδού Σκουφά, και πρόκειται να κατεδαφισθεί στο πλαίσιο του έργου Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Ξηριά, θα κατασκευαστεί νέα οδογέφυρα 40μ. με δύο λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 7,50μ. με πεζοδρόμια εκατέρωθεν. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης τη συναρμογή υψομετρικά της γέφυρας με τους υπάρχοντες δρόμους και την ασφαλτόστρωση όλου του παρόχθιου δρόμου που καταστράφηκε από τα αντιπλημμυρικά έργα. Η μελέτη του έργου είναι  έτοιμη και έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: