Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Προωθούμε Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Βόλου θα επιμείνει στις προσπάθειες στήριξης της αγροτικής παραγωγής, με στόχο την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, παρείχε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Β.Σποράδων, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά».
Ο κ. Σκοτινιώτης, αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Γ.Διανελλάκη και τον διευθυντή Αν.Ψοφογιώργο για την πορεία του Συνεταιρισμού, ο οποίος αριθμεί 2.500 μέλη και καλύπτει ολόκληρο το Πήλιο πλην Ζαγοράς, υπογράμμισε  ότι πρόκειται, οπωσδήποτε, για μια δυναμική πρωτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση, έχοντας αποκτήσει πλέον αξιοπιστία, κύρος και αναγνώριση, ιδιαίτερα στην επεξεργασία και εμπορία ελιάς. Αυτό, όπως είπε, αποτελεί καρπό της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλουν πρόεδρος, διοίκηση, εργαζόμενοι και αγρότες και αποτελεί ένα κεκτημένο που πρέπει να αναδείξει η περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας στον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού για την υλοποίηση επενδύσεων ενόψει του νέου ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος γενικότερα στην παραγωγική φυσιογνωμία του ενιαίου Δήμου Βόλου, ο κ.Σκοτινιώτης σημείωσε ότι ο «Καλλικρατικός» Δήμος περιλαμβάνει πλέον, εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος, και σημαντική καλλιεργητική ζώνη. «Θεωρούμε απαραίτητη την υποστήριξη της αγροτικής οικονομίας και στις προτεραιότητες της νέας θητείας μας είναι η εκπόνηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, με έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας και στην παραγωγή και προώθηση των τοπικών προϊόντων. Άλλωστε ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας και ο τουρισμός αποτελούν, στις συνθήκες της βαθιάς ύφεσης, τη μόνη ορατή προοπτική για την επανεκκίνηση της τοπικής και της εθνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», επισήμανε μεταξύ άλλων. 

Στο ΚΑΠΗ Αγριάς 
Νωρίτερα ο κ.Σκοτινιώτης επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ Αγριάς όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ηλικιωμένους για τα θέματα που τους απασχολούν.  «Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε να νοιώθετε ακριβώς αυτό που πράγματι είστε, δηλαδή πολύτιμα, χρήσιμα και δημιουργικά μέλη της κοινωνίας μας», είπε απευθυνόμενος στα μέλη του ΚΑΠΗ και πρόσθεσε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, διατήρησε και ενίσχυσε τις κοινωνικές δομές, προκειμένου να κρατηθεί όρθια και συνεκτική η κοινωνία του Βόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: