Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Εργασίες υγειονομικής αναγνώρισης πηγών από τη ΔΕΥΑΜΒ

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει η ΔΕΥΑΜΒ, με σκοπό την εξοικονόμηση νερού τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, έχει προγραμματιστεί και υλοποιείται έργο υγειονομικής αναγνώρισης των πηγών, με εργολαβία που ανατέθηκε έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.  Ήδη έγιναν εργασίες συντήρησης των πηγών «Κουκουράβα», «Καλιακούδα», «Ανεμούτσα», «Αη Γιάννη» στον Αη Βλάση και στις πηγές «Κουτσιανή», «Βαμβάκου» και «Μανερού» στον Αγιο Λαυρέντιο, όπου διαπιστώθηκε η εμφάνιση νέων πηγών, πλησίον των υφιστάμενων, οι οποίες δεν ήταν άμεσα εμφανείς εξ’ αιτίας γεωλογικών φαινομένων που προηγήθηκαν και δεν μπορούσαν να προβλεφθούν.
Η υδρομάστευσή τους κρίθηκε απαραίτητη, πριν ενσκύψουν κακές καιρικές συνθήκες που θα καταστήσουν δύσκολη την πρόσβαση στις πηγές και επομένως αδύνατη κάθε σχετική εργασία. Σε κάθε περίπτωση, επιδίωξη της ΔΕΥΑΜΒ είναι η παρέμβαση για βελτίωση και εξυγίανση των πηγών  να έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Άνοιξη, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας νέων ποσοτήτων πηγαίου νερού που μπορούν να ενισχύσουν το υδατικό δυναμικό του υδραγωγείου της ΔΕΥΑΜΒ για την επόμενη περίοδο.
Τα αποτελέσματα κρίνονται απόλυτα ικανοποιητικά και η Διεύθυνση της επιχείρησης προσδοκά σε ικανοποιητική ποιότητα και ποσότητα νερού για την προσεχή περίοδο η οποία προβλέπεται ούτως ή άλλως δύσκολη λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας.
«Επιδίωξη της ΔΕΥΑΜΒ είναι η εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς υδροδότησης σε κάθε οικισμό του Δήμου, με καλής ποιότητας νερό, μέσω της αναζήτησης νέων φυσικών πόρων και εξοικονόμησης αποθεμάτων στο πλαίσιο της αειφορίας», τόνισε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Λεωνίδας Μαυρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: