Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

"Επιλογή Ευθύνης": Λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων με βάση τη νομιμότητα και τις αξίες μιας δημοκρατικής και πολιτισμένης κοινωνίας


Από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση μετά  τα όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή εντελώς αυθαίρετη «επιχείρηση περισυλλογής των αδέσποτων σκύλων» από τη Δημοτική Αρχή Βόλου: «Αποτελεί πεποίθησή μας ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει την τοπική κοινωνία. Η περιφρόνηση της νομιμότητας, ο λαϊκισμός και ο ετσιθελισμός, τα νταηλίκια του “εθελοντή μπόγια” και τα επικοινωνιακά σώου, είναι η χειρότερη “συνταγή’ για την αντιμετώπιση ενός τόσο σύνθετου και ευαίσθητου ζητήματος. Η “συνταγή’ αυτή τελικά θα περιπλέξει το πρόβλημα αντί να το επιλύσει, αλλά και θα εκθέσει την πόλη μας στο πανελλήνιο αλλά και εκτός συνόρων. 

Πιστεύουμε πως η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να αναζητηθεί, με νηφαλιότητα και ευθύνη, η καλύτερη δυνατή λύση, με βάση τη νομιμότητα, τις αξίες μιας δημοκρατικής και πολιτισμένης κοινωνίας και την εμπειρία του παρελθόντος, τόσο τη θετική όσο και την αρνητική. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν.4039/2012  αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο μόνιμος εγκλεισμός ζώων σε ιδιωτικά ή δημοτικά καταφύγια είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και η παραμονή των ζώων εκεί είναι προσωρινή έως ότου στειρωθούν, εμβολιαστούν ή αναρρώσουν μετά από θεραπεία. Στη συνέχεια, αν εν τω μεταξύ δεν έχουν υιοθετηθεί, απαιτείται η άμεση επανένταξη στο οικείο τους περιβάλλον, αφού προηγουμένως ελεγχθεί ότι έχουν σημανθεί και καταγραφεί ηλεκτρονικά και ότι έχουν υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση».



Δεν υπάρχουν σχόλια: