Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Επιλογή Ευθύνης: Να συνεχιστεί η προσπάθεια για την αξιοποίηση του Jessica από τη ΔΕΥΑΜΒ

Ενημέρωση για αν η νέα Διοίκηση της Επιχείρησης σκοπεύει να συνεχίσει την προσπάθεια για την αξιοποίηση της πρωτοβουλίας Jessica από τη ΔΕΥΑΜΒ,  ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», Πάνος Σκοτινιώτης, Απόστολος Παπατόλιας, Σπύρος Μαβίδης και Νίκος Στόϊκος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι με την ερώτησή τους επισημαίνουν ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι ο πρώτος δημοτικός φορέας στη χώρα που   αξιοποιεί, ως επενδυτής, τη συγκεκριμένη χρηματοδοτική δυνατότητα. Το περιεχόμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Jessica και σε συνέχεια της από 5/2012 Πρόσκλησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, που έχει οριστεί ως Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) για το ΕΠΠΕΡΑΑ, η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε τις διαδικασίες ωρίμασης και, με την 535/23.12.2013 απόφαση του Δ.Σ. της, υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση από το ανωτέρω Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης των συνοδών έργων διακλαδώσεων των δικτύων ακαθάρτων Αγ.Στεφάνου, Ιωλκού και Αγριάς, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 3.569.307 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Μετά από εξαντλητικό έλεγχο και αξιολόγηση, το έργο κρίθηκε ως επιλέξιμο προκειμένου να εξεταστεί η χρηματοδότησή του στο πλαίσιο της εν λόγω Πρόσκλησης, όπως προκύπτει από το από το 5/ 6.5.2014 έγγραφο του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης ΕΠΠΕΡΑΑ προς τη ΔΕΥΑΜΒ. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι ο πρώτος δημοτικός φορέας στη χώρα που   αξιοποιεί, ως επενδυτής, τη συγκεκριμένη χρηματοδοτική δυνατότητα.
Το πρώτο δύσκολο βήμα, συνεπώς, έγινε και αυτό που πλέον απαιτείται, είναι να γίνει και το τελικό βήμα ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων, γεγονός που θα επιτρέψει στην Επιχείρηση να αποδεσμεύσει ίδιους πόρους, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του σχεδιασμού της, ιδιαίτερα στον τομέα της ύδρευσης.    
Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ.Δήμαρχος, και ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σε σχέση με τη χρηματοοικονομική αξιολόγηση του έργου από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του ΕΠΠΕΡΑΑ και, γενικότερα, αν η νέα Διοίκηση της Επιχείρησης σκοπεύει να συνεχίσει την προσπάθεια για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης χρηματοδοτικής δυνατότητας,  προχωρώντας σε όποια ενέργεια απαιτείται προκειμένου να εγκριθεί τελικά η χρηματοδότηση του αναφερόμενου έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: