Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Η επιλογή της πρώτης Κυριακής θα καθορίσει ποιος δήμαρχος θα εκλεγεί τη δεύτερη Κυριακή


 

 «Η επιλογή της πρώτης Κυριακής θα καθορίσει ποιος δήμαρχος θα εκλεγεί τη δεύτερη Κυριακή. Ο μονομέτωπος αγώνας που κάνουν εναντίον μας τόσο ο κ.Μπέος όσο και ο κ.Πατσιαντάς αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι και οι ίδιοι, πια, αναγνωρίζουν πως ο δικός μας συνδυασμός θα περάσει σίγουρα στο β΄ γύρο. Όποιος κι αν είναι ο άλλος συνδυασμός που θα περάσει στο β΄ γύρο, εμείς θα είμαστε σίγουρα οι νικητές. Ο δικός μας συνδυασμός είναι ο μόνος που εγγυάται τη νίκη στο β΄γύρο». Το μήνυμα αυτό έστειλε στους πολίτες του Δήμου Βόλου ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, αλλά ώρα ευθύνης για όλους», κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης στο ράδιο «Ακρόαμα» και στον δημοσιογράφο Σταύρο Δημόπουλο. 
Παρότι, όπως είπε, κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν μια στείρα κομματική αντιπαράθεση στις εκλογές για το Δήμο Βόλου, τελικά οι πολίτες θα ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον της πόλης, καθώς υπάρχει και δεύτερη κάλπη, η κάλπη των ευρωεκλογών, στην οποία θα εκφράσουν την κομματική τους προτίμηση. «Οι δημοτικές εκλογές πρέπει να διατηρήσουν τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως όσοι επένδυσαν στο στενό κομματικό λόγο, θα “τρίβουν τα μάτια τους” το βράδυ της Κυριακής με το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι η παράταξή του επιδίωξε, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να αναδείξει την ατζέντα των θεμάτων που αφορούν την πόλη, τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει ο Δήμος στους πολίτες και το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα της εποχής μας, που είναι η νέα φτώχεια και η ανεργία και το πώς μπορεί ο Δήμος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια εποχή που το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει. 
«Αντιλαμβανόμενοι», όπως είπε, «την ανάγκη να αποφύγουμε τις ακρότητες, την πόλωση και τις ισοπεδωτικές αναφορές και να δούμε με ευθύνη την επόμενη μέρα του Δήμου μας, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει αντιπαράθεση προγραμμάτων, ιδεών και σχεδίων για το πώς η πόλη μας θα μπει σε περίοδο ανάκαμψης. Δυστυχώς είμαστε ο μόνος συνδυασμός που κατέθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Έχουμε ετοιμότητα για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, που θα αποτελέσει το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της επόμενης πενταετίας. Ξέρουμε και τι θέλουμε και πως θα το πετύχουμε», τόνισε ο Δήμαρχος.  
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, με στόχο την εκτροπή των αξιοποιήσιμων υλικών από την απόρριψή τους στο ΧΥΤΑ, προς την ανακύκλωση ή την ανάκτηση ενέργειας και τη μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, αξιοποιώντας τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ. «Επιδίωξή μας είναι να εφαρμόσουμε συγκροτημένη πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων με την προώθηση του τρίπτυχου επανάχρηση – εξοικονόμηση – ανακύκλωση απορριμμάτων», σημείωσε ο κ.Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθεί το νέο ΕΣΠΑ και για την ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Βόλου είναι ο μόνος δήμος που κατόρθωσε να πάρει άδεια συλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων, ενώ επανέλαβε ότι μέχρι 31/12/2016 απαγορεύεται από το νόμο η διενέργεια προσλήψεων προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με το οποίο κατά κανόνα στελεχώνεται η Υπηρεσία Καθαριότητας. 
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ.Σκοτινιώτης επισήμανε ότι ο δήμαρχος μιας πόλης σαν το Βόλο, πρέπει να γνωρίζει πως λειτουργούν τα εθνικά και ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων, προκειμένου να μπορεί να διεκδικεί πόρους για έργα και δράσεις του Δήμου. «Δεν διοικείται ο δήμος με το τάβλι», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Βολιώτες δεν θα επιτρέψουν την οπισθοδρόμηση της πόλης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: