Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Στηρίζουμε την τρίτεκνη οικογένεια

Τη δέσμευση ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει ακόμη πιο ουσιαστική στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας, ανέλαβε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο Σ.Βακουφτσή και τα άλλα μέλη του Δ.Σ., συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Ο κ.Σκοτινιώτης, αφού ενημερώθηκε για τα αιτήματα του Συλλόγου Τριτέκνων Βόλου, αναφέρθηκε στη γόνιμη συνεργασία που υπήρξε με το σύλλογο την τριετία που πέρασε και στις αποφάσεις που έλαβε και υλοποίησε η παρούσα Δημοτική Αρχή με σκοπό την ανακούφιση των οικογενειών αυτών.
Διαβεβαίωσε, ταυτόχρονα, τα μέλη ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα. Η διαβεβαίωση αυτή, μάλιστα, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς μετά από παρέμβαση στη ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΣ, του δημάρχου και του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού Ν.Βισβίκη, έγινε δεκτό το αίτημα για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 30% για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Νωρίτερα, ο κ.Σκοτινιώτης είχε επισημάνει προς το προεδρείο του Συλλόγου ότι η δραστική μείωση των τελών της ΔΕΥΑΜΒ στο Πολεοδομικό Συγκρότημα κατά 25,3%, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή για απόρους, μακροχρόνια ανέργους, ΑμεΑ, πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, δεν επέτρεψε να ληφθεί μια πιο τολμηρή απόφαση σε ό,τι αφορά το ύψος του πλαφόν του οικογενειακού εισοδήματος που τίθεται ως κριτήριο για τη μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι την επόμενη πενταετία θα υπάρξει σταδιακή αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου. 

Ακόμη ανακοίνωσε ότι θα επανέλθει άμεσα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για μείωση των ανταποδοτικών τελών στις τρίτεκνες οικογένειες, που πρώτος έλαβε ο Δήμος Βόλου αλλά δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, τόνισε ότι θα εξεταστεί θετικά το αίτημα μείωσης των διδάκτρων για τις τρίτεκνες οικογένειες στις δημοτικές δομές δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. 

«Την προηγούμενη τριετία, τόσο στο Δήμο όσο και στη ΔΕΥΑΜΒ, κάναμε ουσιαστικά βήματα για την ανακούφιση των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού και, μάλιστα, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ο Δήμος πλέον πατάει σταθερά στα πόδια του και είμαστε έτοιμοι, το επόμενο διάστημα, να προχωρήσουμε σε νέες πρωτοβουλίες, αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των τριτέκνων», κατέληξε ο κ.Σκοτινιώτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: