Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Συνεργασία Π.Σκοτινιώτη με τη διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου

"Οι πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του στίβου θα τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα την επόμενη πενταετία, σε ότι αφορά την πολιτική του Δήμου Βόλου στον τομέα του αθλητισμού», δήλωσε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τετάρτη με τον Πρόεδρο Αντώνη Χιώτη και μέλη του Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου, μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». 

Ο κ.Σκοτινιώτης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Γυμναστικού Συλλόγου όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει στη νεολαία της περιοχής για περισσότερο από έναν αιώνα. Σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι πρόκειται για έναν ιστορικό σύλλογο με τεράστια προσφορά στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και γενικότερα στην τοπική κοινωνία. 

«Στη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας, ο Δήμος Βόλου κατάφερε με μεγάλες θυσίες να κρατήσει ανοιχτές τις 89 αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει, όταν σε άλλους Δήμους πολλοί αθλητικοί χώροι παρέμειναν κλειστοί.  Ταυτόχρονα, κατάφερε να ενισχύσει τη θέση του Βόλου στο διεθνή αθλητικό χάρτη, με τη φιλοξενία μεγάλων παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και εθνικών αθλητικών διοργανώσεων, που και πρότυπα στη νεολαία δημιουργούν και την τοπική οικονομία τονώνουν σε μια εποχή που το έχει ανάγκη όσο ποτέ».
Ο κ.Σκοτινιώτης αναγνώρισε ότι δεν δόθηκε η έμφαση που θα έπρεπε στα αθλήματα του στίβου και πρόσθεσε ότι το κενό αυτό θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί στη διάρκεια της επόμενης δημοτικής περιόδου. Σε πρώτη προτεραιότητα, όπως είπε, θα τεθεί η διεκδίκηση των αναγκαίων πιστώσεων για τον εξοπλισμό του Πανθεσσαλικού σταδίου, ώστε να καταστεί εφικτή η ανάληψη μεγάλων εθνικών και διεθνών διοργανώσεων.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου από κοινού να προωθήσουν την αναβάθμιση του κλασσικού αθλητισμού στην περιοχή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: