Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Η διαφορετικότητα της κάθε περιοχής το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου μας

«Η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών ενοτήτων, με γνώμονα την ανάδειξη της ιδιαίτερης παραγωγικής, κοινωνικής, ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας της κάθε περιοχής, αποτέλεσε πρωταρχική επιδίωξή μας τα τρία προηγούμενα χρόνια και στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούμε και την επόμενη κρίσιμη πενταετία». Αυτό τόνισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια επισκέψεων που πραγματοποίησε σήμερα σε Σταγιάτες, Κατηχώρι και Πορταριά, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». 

Μιλώντας με κατοίκους των τριών χωριών του Πηλίου, ο κ.Σκοτινιώτης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή προώθησε μέσα από συγκεκριμένες δράσεις την ανάδειξη του πλούσιου πολιτισμικού κεφαλαίου (μυθικού, ιστορικού και σύγχρονου) του ενιαίου Δήμου Βόλου, τόσο ως στοιχείου ταυτότητας της περιοχής όσο και ως εργαλείου τουριστικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν στον τομέα του πολιτισμού, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, όπως η δημιουργία νέων μουσειακών χώρων, μεταξύ των οποίων το Εκθετήριο Αγροτικής Οικονομίας στο Κατηχώρι και το Κοινοτικό Κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού στις Σταγιάτες, αλλά και στην προσπάθεια για τη διατήρηση και αναβάθμιση των καθιερωμένων επί σειρά ετών εκδηλώσεων της κάθε περιοχής, όπως οι γιορτές για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων (Τσίπουρου στο Κατηχώρι, Λουκάνικου στις Σταγιάτες, Λουλουδιών στην Άλλη Μεριά κ.α.). 

«Η διαφορετικότητα αυτή είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου μας», τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι η ενίσχυση και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής αποτελεί δημιουργική πρόκληση και δυναμική προοπτική που υπηρετεί ο όλος επιχειρησιακός σχεδιασμός της παρούσας Δημοτικής Αρχής για το Βόλο του 2020. 

Στις Γλαφυρές 

Στο μεταξύ, κοντά στους νέους ανθρώπους των απομακρυσμένων Γλαφυρών βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». «Σταθερή επιδίωξή μας είναι να οικοδομήσουμε σχέση εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά και να έχουμε δίαυλο ειλικρινούς επικοινωνίας μαζί της, διαμορφώνοντας προοπτικές και διεξόδους στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δίνουμε  φωνή στους νέους και το έχουμε αποδείξει», τόνισε ο Πάνος Σκοτινιώτης, χαιρετίζοντας τις υποψηφιότητες τριών νέων ανθρώπων για το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Γλαφυρών, του Γ.Βασιλείου, του Ο.Δοδότσιου και της Β.Ψαριανού. «Οι νέοι είναι η μεγάλη μας δύναμη», υπογράμμισε ο κ. Σκοτινιώτης και κάλεσε όλους τους νέους να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για το μέλλον της πόλης και της νέας γενιάς στις εκλογές της 18ης Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: