Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Άμεση προτεραιότητα η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου

Το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βόλου και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη με κλιμάκιο του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Ο Π.Σκοτινιώτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη της διοίκησης και το προσωπικό για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ.Χ.Πόζογλου. 

Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε για μία ακόμη φορά την άψογη συνεργασία που υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενη τριετίας, πρωτίστως στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και την προστασία του αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η υλοποίηση του έργου ανέγερσης νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, στην έκταση που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου για το σκοπό αυτό. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως είπε, έχει ασκήσει εντονότατες πιέσεις το προηγούμενο διάστημα προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να δρομολογηθεί η απομάκρυνση της Πυροσβεστικής από το κέντρο της πόλης, γεγονός που θα διευκολύνει αφενός το επιχειρησιακό έργο της υπηρεσίας, αφετέρου θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά τον κεντρικό ιστό του Βόλου. 

Στα Κάτω Λεχώνια και τον Άγιο Λαυρέντιο

Συνεχίζοντας τις καθημερινές επισκέψεις του σε περιοχές του Δήμου Βόλου, ο κ.Σκοτινιώτης και κλιμάκιο  του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» επισκέφθηκαν την Παρασκευή τα Κάτω Λεχώνια και τον Άγιο Λαυρέντιο, όπου σε συναντήσεις με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων είχαν  την ευκαιρία να αναφερθούν  στο έργο της πρώτης τριετίας του «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου, αλλά και στο πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη κρίσιμη πενταετία. Μιλώντας σε κατοίκους των Κ.Λεχωνίων, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι σ’ αυτές τις εκλογές κρίνεται η προοπτική του Δήμου μας, γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία ποιος θα είναι Δήμαρχος και ποια Δημοτική Αρχή. Ο συνδυασμός μας, όπως είπε, έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα που διασφαλίζει τη σταθερότητα και την προοπτική του Δήμου Βόλου. 
Από τον Άγιο Λαυρέντιο, τέλος, ο κ.Σκοτινιώτης επανέλαβε την ανάγκη θεσμικής και οικονομικής ενίσχυσης των Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, υπογραμμίζοντας ότι η περίπτωση του Αγ.Λαυρεντίου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, που δείχνει ότι, αν βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του μεγάλου Δήμου και στις αρμοδιότητες και τους πόρους που πρέπει να δοθούν στις τοπικές κοινωνίες, τότε μπορεί να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: