Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Ο Βόλος επιλέγει σταθερότητα, ελπίδα και προοπτική

Με την ολοκλήρωση ενός πρώτου κύκλου επισκέψεων και συναντήσεων, ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επικοινωνήσαμε τις μέρες αυτές με πάρα πολλούς συμπολίτες, όλων των κοινωνικών στρωμάτων και όλων των ηλικιών. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι διαμορφώνεται πλέον στην τοπική μας κοινωνία ένα ισχυρό, πλειοψηφικό αίτημα για συστράτευση και συνεννόηση όλων όσοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να αποφύγουμε τις ακρότητες, την πόλωση και τις ισοπεδωτικές αναφορές και να δούμε με ευθύνη την επόμενη μέρα του Δήμου και της πόλης μας. Από τις εκλογές του 2012, πολλώ μάλλον από τις δημοτικές εκλογές του 2010, έχει κυλήσει πολύ νερό. Αντιθέσεις και διλήμματα που κυριάρχησαν κάποια εποχή και οδήγησαν σε ακραίες εντάσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί, η ταύτιση με τα κόμματα βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά,  γίνεται δε  φανερό πως μπαίνουμε ως χώρα  σε νέα ιστορική περίοδο. 

Σε αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικό, το κυρίαρχο  δίλημμα που τίθεται στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου,  είναι ποια δημοτική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί την πορεία του Δήμου και της πόλης μας στο πλαίσιο ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που θα  υπερβαίνει τη μνημονιακή εποχή. 
Ο κουρνιαχτός που αρχικά σηκώθηκε,  μέρα με τη μέρα κατακάθεται. Η πόλη δεν κινείται πλέον μεταξύ «συστημικών» και «αντισυστημικών», ούτε μεταξύ  «παλαιού» και «νέου», ούτε μεταξύ «μνημονιακών» και «αντιμνημομιακών». Αναζητά, αντίθετα, σταθερότητα, ελπίδα και προοπτική. Αυτό ακριβώς το πλειοψηφικό αίτημα εκφράζει η δημοτική μας παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά». 
 Σε αυτή τη συνάντηση ευθύνης είναι προφανές πως έχουν θέσει όλες οι δημιουργικές και αναγεννητικές δυνάμεις της πόλης, ιδιαίτερα η νέα γενιά που δέχεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της μεγάλης   οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί,  αφήνοντας πίσω άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και δημιουργώντας ένα αυθεντικό κίνημα πολιτών, αυτοκριτικό και προς τον ίδιο μας τον εαυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: