Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Συνέχεια του αφιερώματος στο ισπανικό σινεμά με την ταινία «Η μαμά κλείνει τα εκατό…»

Το 4ο Αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο συνεχίζεται με τη δεύτερη ταινία «Mamá cumple cien años (Η μαμά κλείνει τα εκατό)», του Carlos Saura, παραγωγής του 1979 και διάρκειας 94 λεπτών, τη Μεγάλη Δευτέρα στις 14 Απριλίου. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας– AROMA LATINO» και την Πρεσβεία της Ισπανίας προβάλουν μία από τις δημοφιλέστερες ισπανικές ταινίες στο «Αχίλλειο», στις 9.30 το βράδυ, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.
Όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για να γιορτάσει τα εκατό χρόνια της γηραιάς μητέρας. Απ’ τη συγκέντρωση δε λείπουν η γκουβερνάντα της οικογένειας, με τον άντρα της. Παλιές και νέες προστριβές βγαίνουν στην επιφάνεια, ενώ γίνονται οι προετοιμασίες για τη γιορτή.


Η ταινία έχει αποσπάσει το Ειδικό βραβείο επιτροπής του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας το 1979.

Στο χώρο του κινηματογράφου θα υπάρχει καλάθι, όπου- όποιος θέλει- μπορεί να αφήσει τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού  Παντοπωλείου. Οι επόμενες δύο ταινίες του αφιερώματος θα προβληθούν στις 23 και στις 30 Απριλίου, η κάθε μία από τις οποίες ανήκει σε ξεχωριστή δεκαετία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: