Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ξεκινά το 4ο αφιέρωμα στο ισπανικό σινεμά

Το 4ο αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο ανοίγει την αυλαία του αύριο Πέμπτη 10 Απριλίου, με την ταινία «Bienvenido Mr. Marshall» (Καλώς ορίσατε Κ. Μάρσαλ), παραγωγής του 1953 και διάρκειας 75 λεπτών. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας– AROMA LATINO» και την Πρεσβεία της Ισπανίας  προβάλουν μία από τις δημοφιλέστερες ισπανικές ταινίες στο «Αχίλλειο», στις 9.30 το βράδυ, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.
Η ταινία
Οι κάτοικοι του Βιγιάρ ντελ Ρίο, ενός χωριού της Καστίλλης, περιμένουν την άφιξη της επιτροπής του Σχεδίου Μάρσαλ και διοργανώνουν μια λαμπρή γιορτή για την υποδοχή της στο χωριό, που συμπίπτει με την παρουσία μιας διάσημης λαϊκής τραγουδίστριας. Φοράνε τα καλά τους, συνθέτουν ένα τραγούδι προς τιμή της επιτροπής και, πριν το συνειδητοποιήσουν, καταλήγουν να φτιάξουν ένα νέο χωριό από χαρτόνι εμπνευσμένο από την Ανδαλουσία.

Η ταινία παρωδεί την αγροτική ζωή της μεταπολεμικής Ισπανίας και συγκαταλέγεται μεταξύ των αριστουργημάτων του ισπανικού κινηματογράφου. Παρά τη σατιρική κριτική της στον αποκλεισμό της Ισπανίας από το σχέδιο Μάρσαλ, είχε λάβει την έγκριση της φραγκικής λογοκρισίας, κομμένη ωστόσο κατά περίπου 20 λεπτά.  

Στο χώρο του κινηματογράφου θα υπάρχει καλάθι, όπου- όποιος θέλει- μπορεί να αφήσει τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού  Παντοπωλείου.
Οι επόμενες τρεις ταινίες του αφιερώματος θα προβληθούν στις 14 (Μ. Δευτέρα), στις 23 και στις 30 Απριλίου, η κάθε μία από τις οποίες ανήκει σε ξεχωριστή δεκαετία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: