Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Νατάσα Οικονόμου: Κρατήσαμε το Δήμο όρθιο

Σημαντική στιγμή για τη Δημοτική Αρχή χαρακτήρισε τη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του απολογισμού για την πρώτη τριετία του «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου η Αντιδήμαρχος Νατάσα Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Το μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» του τηλεοπτικού σταθμού «ΘΕΣΣΑΛΙΑ T.V.». Κι αυτό γιατί θα έχει την ευκαιρία, όπως είπε, να επικοινωνήσει στους πολίτες το έργο της, με τα θετικά και αδύναμα σημεία του.
«Είμαστε περήφανοι γιατί θέσαμε τέρμα στα κακώς κείμενα του παρελθόντος, λειτουργώντας σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης», τόνισε η κ.Οικονόμου, αναφερόμενη τόσο στην προσπάθεια διοικητικής συγκρότησης του Δήμου, όσο στην εξυγίανση των οικονομικών του, αλλά και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής μέσα από το πλούσιο κοινωνικό έργο που επιτεύχθηκε.
Η Δημοτική Αρχή κατάφερε, όπως μεταξύ άλλων ανέφερε, να συγκεράσει διαφορετικές νοοτροπίες υπαλλήλων σε διοικητικό επίπεδο, με συνεχείς αλλαγές και απαιτήσεις από την κεντρική διοίκηση, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση καθημερινό «εφιάλτη». Εξήρε την εργατικότητα και αποδοτικότητα των υπαλλήλων  που στήριξαν το έργο της Δημοτικής Αρχής κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος Βόλου παρουσιάζει έλλειμμα προσωπικού κατά 278 άτομα προκειμένου να λειτουργήσει σωστά, τη στιγμή που οι αρμοδιότητές του αυξάνονται συνεχώς.
«Σίγουρα δεν έγιναν όλα τέλεια, αλλά και οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές. Το ουσιαστικό είναι ότι προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και κρατήσαμε όρθιο το Δήμο», τόνισε η κ.Οικονόμου η οποία σε ερώτηση για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφια με τον συνδυασμό του Δημάρχου απάντησε: «Όταν έχεις έναν Δήμαρχο που στην πιο δύσκολη εθνική συγκυρία πήρε ένα δήμο υπό κατάρρευση και τον έστησε όρθιο, πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και κανείς δεν μπορεί να του χρεώσει θέματα ηθικής τάξης, τότε ο ίδιος οφείλει να διεκδικήσει την επανεκλογή του και όλη η ομάδα του να τον στηρίξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: