Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Δ. Δερβένης: Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών

Το σοβαρό έργο της Δημοτικής Αρχής σε τομείς που δεν είναι ορατοί, αλλά είναι πολύ σημαντικοί για τη σωστή λειτουργία του Δήμου στο παρόν και στο μέλλον, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δερβένης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» του ASTRA. Ο κ.Δερβένης κάλεσε όλους τους συμπολίτες να παραβρεθούν στη σημερινή εκδήλωση του απολογισμού, απευθυνόμενος κυρίως σε όσους ασκούν κριτική στο Δήμο, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για το τι πέτυχε και τι δεν πέτυχε η Δημοτική Αρχή σε όλους τους τομείς.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συγκρότηση του Δήμου μέσα σ’ ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, με καθημερινές αλλαγές νομοθεσίας, διαθεσιμότητες, απολύσεις, διοικητικές δυσκολίες κ.α., στην εξυγίανση των οικονομικών, στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό της Τ.Α. και κυρίως στη σπουδαία δουλειά που έγινε στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης με τη συνεργασία εθελοντών και φορέων της πόλης. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», λέγοντας ότι άργησε να εφαρμοστεί κι όταν αυτό έγινε, οι συνθήκες ήταν οι δυσκολότερες που θα μπορούσαν να είναι. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ήταν πολλά τα θετικά σημεία του «Καλλικράτη», αλλά και πολύ σοβαρές οι ελλείψεις, όπως επίσης τα βήματα αναδίπλωσης που έγιναν σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. «Η αξία του ¨Καλλικράτη¨ γίνεται κατανοητή αν αναλογιστούμε πώς θα ήταν η Αυτοδιοίκηση χωρίς τη διοικητική μεταρρύθμιση στις σημερινές συνθήκες της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο κ.Δερβένης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια της πόλης και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, στην αξιοποίηση πόρων για έργα υποδομής από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και στις δράσεις που αναπτύχθηκαν για την τόνωση της απασχόλησης, επαναλαμβάνοντας τη σταθερή θέση της Δημοτικής Αρχής ότι «σε περιβάλλον ύφεσης, μεγάλης ανεργίας και βαθιάς κοινωνικής κρίσης, οποιαδήποτε προσπάθεια για ανάπτυξη πρέπει να στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: