Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Βραδιά μουσικής δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Μια ξεχωριστή  βραδιά μουσικής δωματίου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μουσικόφιλο κοινό του Βόλου το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00μ.μ. στην αίθουσα «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  έργα των Th.Hansen, B.Τενίδη, M.Χατζιδάκι, M.Whitney και Vincent Bach, για τρομπέτα και πιάνο, που θα ερμηνεύσουν οι Λαρισαίοι μουσικοί  Γιάννης Γκουλιάρας στην τρομπέτα και Ευαγγελία Αργυροπούλου στο πιάνο.
Η Ευαγγελία Αργυροπούλου έκανε σπουδές πιάνου στη Χαλκίδα και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με καθηγητή τον Α. Αλεξίου απ ' όπου  πήρε Πτυχίο Αρμονίας και Πτυχίο Αντίστιξης.Αποφοίτησε το 2004 από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη ειδίκευση Πιάνου με καθηγήτρια την Ζ. Σαμσαρέλου και, παράλληλα από το 2001 σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη πιάνου της ίδιας καθηγήτριας και πήρε Δίπλωμα Πιάνου με " Άριστα Παμψηφεί". Έχει βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου της Χ.Ο.Ν.  ( Α' βραβείο-1995, Γ' βραβείο 1998 και Α' βραβείο-2000). Το 2002 πήρε τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή της στον Διαγωνισμό Πιάνου Βορείου Ελλάδος του Σ.Α.Ω.Θ.  Έχει παρακολουθήσει ενεργά σεμινάρια πιάνου με διεθνούς φήμης πιανίστες  όπως ο R.Szidon, P. Devoyon, Γ. Χατζηνίκο, M. Itoh, B. Fredriksen κ.ά. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου  στην Ελλάδα ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αλεξανδρούπολη κ.ά)  και το εξωτερικό ( Πορτογαλία). Είναι μέλος του πιανιστικού συνόλου " Temperamentum"  και από το 2005 συνεργάζεται ως συνοδός πιάνου με  το PelionArt Music Festival.
Ο Γιάννης Γκουλιάρας ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα  μουσικής στη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στα κλασσικά κρουστά και συνέχισε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με καθηγητή τον κ. Γιώργο Μηνά. Το 2004 αποκτά και το Πτυχίο Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων, με καθηγητή τον κ. Θ. Γκρούνη, ενώ το 2005 ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική αποκτώντας το αντίστοιχο Δίπλωμα με καθηγητή τον κ. Αθ. Παναγούλη, καθώς και το Δίπλωμα Κλασσικών Κρουστών και το πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών του τμήματος Αρμονίας .Συνεχίζει τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά στο τμήμα Αντίστιξης (φοιτά στην πτυχιακή τάξη). Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στα κλασσικά κρουστά, άρχισε  τις σπουδές του στην τρομπέτα  με καθηγητές τον κ. Στ. Αποστόλου, αρχικά, και κ. Γ. Ιωαννίδη, στη συνέχεια, με τον οποίο και συνεχίζει τις σπουδές του (υποψήφιος διπλώματος) στο  Ορφείο Ωδείο Αθηνών.
Είναι μέλος της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας από το έτος 1994 μέχρι και σήμερα στο όργανο της τρομπέτας. Κατέχει επίσης τη θέση του φροντιστή της Φιλαρμονικής. Συμμετέχει ως κρουστός στο μουσικό σύνολο “Ενωδεία” και είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Λαρισαίων (Σ.Ο.Ν.Δ.Λ.) ως τρομπετίστας και ενίοτε ως κρουστός από το 2000 μέχρι και σήμερα. Επίσης δίδαξε κρουστά στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάριο με τον διεθνούς φήμης τρομπετίστα Vince Di Martino.

Δεν υπάρχουν σχόλια: