Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ο Βόλος σπάει τα ρεκόρ στην ανάληψη κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων

Ένα ακόμη παγκόσμιο αθλητικό γεγονός ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η πόλη του Βόλου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πετυχαίνοντας ρεκόρ ανάληψης κορυφαίων διοργανώσεων σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 25 Αυγούστου 2013 στα δημοτικά κολυμβητήρια του Βόλου, με τη συμμετοχή 16 ομάδων απ’ όλο τον πλανήτη. Συνδιοργανωτές είναι η Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.
Οργανωτικά θέματα για την καλύτερη προετοιμασία και διεξαγωγή των αγώνων συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δημ. Διαθεσόπουλο και τον Τεχνικό Διευθυντή της ΚΟΕ Ν.Σπηλιωτόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπερεφερειάρχης Μαγνησίας Γ.Καλτσογιάννης, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου Π.Μαβίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Ν. Μαυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αγριάς-Αρτέμιδας Σ.Χαλκιάς, αρμόδιος για θέματα αθλητικών υποδομών στο πλαίσιο του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ.
Ο κ. Διαθεσόπουλος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, τον Σεπτέμβριο του 2012, όπως και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών, τον Σεπτέμβριο του 2011, και τόνισε ότι ο Βόλος φέρει πλέον «βαριά» κληρονομιά ως διοργανώτρια πόλη μεγάλων αθλητικών γεγονότων, αφού έχει καταρρίψει πλέον κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Από την πλευρά του ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι «η συνεχής διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων και οι αλλεπάλληλες προτάσεις που δέχεται η Δημοτική Αρχή επιβεβαιώνουν τον δυναμισμό που αναπτύσσει ο Βόλος στη φιλοξενία σημαντικών αθλητικών γεγονότων και αναδεικνύουν τις οργανωτικές δυνατότητες του Δήμου και της πόλης σε όλα τα αθλήματα, ιδιαίτερα δε στο χώρο του ναυταθλητισμού». Η επιτυχία των προηγούμενων παγκόσμιων διοργανώσεων αποδεικνύει ότι ο Βόλος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε αθλητική πρόκληση, τόσο από πλευράς υλικοτεχνικών υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, με την αποφασιστική συνδρομή και δεκάδων εθελοντών, ενώ σε καθοριστικό παράγοντα της επιτυχίας αναδεικνύεται η γόνιμη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Βόλου πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών και δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση. Να σημειωθεί ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών θα λάβουν μέρος δεκάδες αθλήτριες από 16 χώρες της υφηλίου και συγκεκριμένα από: Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Γερμανία ή Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ν.Ζηλανδία, Νότιο Αφρική, Κολομβία και Καζακστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: