Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Χαιρετισμός Δημάρχου Βόλου στο «1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Στέβιας»

Χαιρετισμό στο «1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Στέβιας» που πραγματοποιείται σήμερα στο Βόλο, απηύθυνε το πρωί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος επισήμανε τα ακόλουθα: «Mε ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην πόλη μας τους συνέδρους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής του «1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Στέβιας». Αξίζουν συγχαρητήρια στους οργανωτές του Συνεδρίου καθώς και σε όλους όσοι θα παρουσιάσουν  εισηγήσεις, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επιστήμονες διεθνούς κύρους, επαγγελματικοί φορείς και κλαδικές ενώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ευχόμαστε να αποτελέσει το Συνέδριο χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο για τη νέα αυτή καλλιέργεια  και να δώσει ερεθίσματα για τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η καλλιέργεια και η μεταποίησή της.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε με οδυνηρό τρόπο το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Αυτό μας επιβάλλει να φύγουμε από τα παλιά στερεότυπα. Να αναζητήσουμε νέους δρόμους για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Να αξιοποιήσουμε πιο αποτελεσματικά τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς στο Δήμο Βόλου, εργαζόμενοι με σχέδιο και κινητοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας.
Όσο περισσότερο γίνονται γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες της στέβιας στους καταναλωτές και αρχίζει σταδιακά να προστίθεται στη διατροφή μας, τόσο περισσότερο κερδίζουν έδαφος  οι επιχειρηματικές προοπτικές της στο πλαίσιο των πολιτικών αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών. Προοπτικές που η χώρα μας  μπορεί να αξιοποιήσει, ώστε  να καταστεί πρωτοπόρος, διεθνώς, στην καλλιέργεια αυτή. Οι ίδιες θετικές προοπτικές υπάρχουν και στην περιοχή μας, όπου πιλοτικά έχει ξεκινήσει η καλλιέργεια της στέβιας. Είναι πλέον βέβαιο πως η καλλιέργεια του φυτού στέβια μπορεί να αντικαταστήσει με μεγάλη επαγγελματική επιτυχία άλλες παραδοσιακές καλλιέργειες.
Ευχόμαστε, λοιπόν, κάθε επιτυχία στο Συνέδριο. Παράλληλα, πιστεύουμε πως με την ευκαιρία του Συνεδρίου θα σας δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσετε το μοναδικό φυσικό  περιβάλλον της περιοχής μας και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την αναδεικνύουν σε βασική επιλογή Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών για τις διακοπές ή τις σύντομες εξορμήσεις τους, όπως επίσης και τις πλούσιες  πτυχές της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού της. 
Σας εύχομαι ευχάριστη διαμονή & καλή επιτυχία στις εργασίες σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: