Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σε επιφυλακή το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία

Ενόψει της κακοκαιρίας (σφοδροί άνεμοι, μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά) που αναμένεται από σήμερα το βράδυ, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, έως την Πέμπτη 12 του μήνα, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες: Είναι ενήμεροι όλοι οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας, κυρίως των ορεινών – ημιορεινών περιοχών του Δήμου, να βρίσκονται σε εγρήγορση, με έτοιμα τα μηχανικά μέσα για έγκαιρη κινητοποίηση του μηχανισμού, για τυχόν παρεμβάσεις που θα χρειαστούν, ενημερώνοντας άμεσα τον υπεύθυνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας. Όλες οι δημοτικές ενότητες έχουν προμηθευτεί αλάτι για άμεση ρίψη σε περίπτωση παγετού.
Οδηγία: εφόσον ξεκινήσουν φαινόμενα, οι υπεύθυνοι, σε όλες τις δημοτικές ενότητες, να επιθεωρήσουν την περιοχή ευθύνης τους, να προβούν άμεσα σε ενέργειες (π.χ. ρίψη αλατιού) και να ενημερώσουν άμεσα για την κατάσταση (προβλήματα, κίνδυνοι, προτεραιότητες).
Προτεραιότητες: σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, κατά προτεραιότητα υπάρχει μέριμνα με την ακόλουθη ιεράρχηση για τα εξής: διάνοιξη οδικού δικτύου, προστασία ευπαθών ομάδων, σχολεία, κτηνοτροφικές μονάδες, μοναστήρια κλπ
Ειδικότερα, στην περιοχή των Χανίων, όπου αρμοδιότητα του Δήμου είναι οι εσωτερικοί δρόμοι (3) που οδηγούν στα ξενοδοχεία (ΠΗΛΕΑΣ- ΧΑΝΙ ΖΗΣΗ – ΜΑΝΘΟΣ), η Υπηρεσία είναι σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση προβλήματος, να αποσταλεί από την Πορταριά μηχάνημα JCB, συνοδευόμενο από αλατιέρα, για να διευθετήσει την προσπελασιμότητα των δρόμων.
Ιδιώτης εκμισθωτής έχει ενημερωθεί να είναι σε ετοιμότητα, με μηχάνημα JCB και μια αλατιέρα, σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού, με προτεραιότητα  τον δρόμο Βόλου – Μακρινίτσας από Κουκουράβα, Μακρινίτσας – Πορταριάς και τελική κατάληξη τα Χάνια.
Έχουν ενημερωθεί οι Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου να είναι σε ετοιμότητα με το προσωπικό τους, καθώς αναμένονται ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις, καθώς και η ΔΕΥΑΜΒ, για τυχόν αναγκαίες παρεμβάσεις, στη διάρκεια της νύχτας.
Διεύθυνση Καθαριότητας:
• Έχουν ενημερωθεί οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων να έχουν σε επιφυλακή το προσωπικό τους.
• Θα υπάρχει προσωπικό, κατά τη διάρκεια της νύχτας, για τη λήψη τηλεφωνικών κλήσεων.
Τηλ. επικοινωνίας: 24210 80959 / 24210 80920

Δεν υπάρχουν σχόλια: