Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μέτρα προστασίας για τους άστεγους ενόψει κακοκαιρίας

Μέτρα για την προστασία των αστέγων από την επικείμενη κακοκαιρία λαμβάνει ο Δήμος Βόλου μέσω της Κ.Ε.Κ.Π.Α.- Δ.Ι.Ε.Κ , διαθέτοντας δυο δομές της για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων και συμπολιτών μας που δεν διαθέτουν θέρμανση, το διάστημα που σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. η κακοκαιρία και το ψύχος, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, θα είναι δριμύ. Συγκεκριμένα θα διατεθεί α) ο Ξενώνας Αστέγων στη Νεάπολη, στον οποίο ήδη φιλοξενούνται 18 άτομα και υπάρχει υποδομή προσωρινής φιλοξενίας για επιπλέον άτομα σε έκτακτες περιπτώσεις και β) το Κοινωνικό Κέντρο Ν. Δημητριάδας που βρίσκεται στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών στη Ν. Δημητριάδα, Απόλλωνος 57Α.
Η λειτουργία του Κοινωνικού Κέντρου Ν. Δημητριάδας ως υπνωτήριο ξεκινάει από σήμερα Τρίτη 10.12.2013 στις 5.00 το απόγευμα, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη συνεννόηση με εθελοντικές οργανώσεις για τη δική τους συνδρομή και υποστήριξη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24210-71291 ή να προσέρχονται στο συγκεκριμένο θερμαινόμενο χώρο, όπου θα προσφέρονται τροφή και ροφήματα σε όσους θα παραμείνουν.
Εφόσον διενεργηθούν οι ελάχιστες απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις θα υπάρχει επίσης δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων, για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία, στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου που βρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: