Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Κατεδάφιση κτιρίου στο Π.Λιμεναρχείο για την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου

Υλοποιήθηκε σήμερα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου η κατεδάφιση των κοινόχρηστων τουαλετών στην πλατεία της οδού Κροκίου, που βρίσκεται στη συνοικία Παλαιού Λιμεναρχείου. Με την κατεδάφιση αυτή απελευθερώνεται ένας σημαντικός κοινόχρηστος χώρος σε μια περιοχή που λόγω και των δεκάδων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποτελεί πόλο διασκέδασης και αναψυχής. Επιπλέον, βελτιώνεται  η αισθητική της περιοχής και του αστικού τοπίου, ενώ απαλείφεται μια σοβαρή πηγή ρύπανσης για τους περαστικούς και τους μόνιμους κατοίκους.
Να σημειωθεί ότι η κατεδάφιση του κτιρίου αυτού αποτελούσε αίτημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής, αλλά και δεκάδων κατοίκων της συνοικίας Π. Λιμεναρχείου. Για την κατεδάφιση είχε ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20.5.2013 έπειτα από εισήγηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Νίκου Μόσχου. Περαιτέρω για την κατεδάφιση υπήρχε η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων.
Επισημαίνεται ότι η ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει επίσης την κατεδάφιση του περιπτέρου στην οδό Αθανασάκη, έναντι του Μουσείου, η οποία θα υλοποιηθεί αύριο.
Οι αρμόδιοι Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Μόσχος και Φ.Λαμπρινίδης αντίστοιχα, επισήμαναν σε σχετική τους δήλωση ότι οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στον σχεδιασμό που με συνέπεια υλοποιεί η παρούσα Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της, για την απελευθέρωση των κοινοχρήστων χώρων. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, αφού αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Ειδικά για το Παλαιό Λιμεναρχείο, η παρέμβαση αυτή συμπληρώνει αυτές που προηγήθηκαν και εξελίσσονται στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως η επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, οι αναπλάσεις πλατειών και δρόμων, αλλά και η ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου στον Κραυσίνδωνα. Έτσι, η συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου αναδεικνύεται σε πόλο έλξης κυρίως νέων ανθρώπων με την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων και την τόνωση της τοπικής αγοράς, αλλά πρωτίστως αναβαθμίζεται προς όφελος των κατοίκων της με τη δημιουργία σημαντικών υποδομών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: