Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Απ.Παντσάς: Ας υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο!

Έκκληση στους δημότες να ενισχύσουν έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την καλλιέργεια φιλοζωϊκής συνείδησης, υιοθετώντας ένα από τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στο δημοτικό Καταφύγιο Αδεσπότων, απευθύνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Απόστολος Παντσάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου. «Χωρίς να αγνοούμε τις δυσκολίες των καιρών που διανύουμε, είναι αναγκαίο να επιβεβαιώσουμε σαν κοινωνία το πολιτιστικό μας επίπεδο και να φτάσουμε κάποια μέρα να γιορτάσουμε χωρίς αδέσποτα ζώα, χωρίς ζώα εγκαταλειμμένα και κακοποιημένα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Παντσάς σε σχετική δήλωσή του.
Αναλυτικά, στη δήλωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:
«Ο αυριανός εορτασμός της «ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» αποτελεί ένα πολύ καλό κίνητρο για σημαντικές επισημάνσεις και προβληματισμούς. Στην πραγματικότητα είναι μια μέρα  αφιερωμένη σε κάθε έμβιο ον,  στους συντρόφους μας και συνοδοιπόρους μας, σ' αυτό που ονομάζεται βιωτική καθημερινότητα, ζωή.
Μια μέρα όμως που δεν έχει καμία αξία αν εμείς που την καθιερώσαμε με τις πράξεις μας την αναιρούμε! Παρά τη γενίκευση των φιλοζωικών συναισθημάτων και συμπεριφορών  παρατηρούμε, τελευταία, έξαρση εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς, σκυλιών και γατιών. Η εγκατάλειψη αυτή, που αυξάνει τον αριθμό των αδέσποτων ζώων, όχι μόνο προκαλεί προβλήματα στην ομαλή συμβίωση των πολιτών αυτού του Δήμου, αλλά  είναι και πράξη  βαθιά  ανήθικη, δείχνει  έλλειψη αυτοσεβασμού, έλλειψη σεβασμού προς  το συνάνθρωπο και βέβαια, έλλειψη σεβασμού  προς τα ζώα.
Χωρίς να αγνοούμε τις δυσκολίες των καιρών που διανύουμε, είναι αναγκαίο να επιβεβαιώσουμε σαν κοινωνία το πολιτιστικό μας επίπεδο και να φτάσουμε κάποια μέρα να γιορτάσουμε χωρίς αδέσποτα ζώα, χωρίς ζώα εγκαταλειμμένα και κακοποιημένα!
Μακάρι να γιορτάσουμε πραγματικά, με σεβασμό στο δικαίωμά τους να ζήσουν  ισότιμα  κοντά μας.
Γιατί αυτό που είναι υποχρέωση κάθε σύγχρονης, δημοκρατικής και πολιτισμένης, στην πράξη, κοινωνίας, είναι να ενισχύει κάθε δράση πραγματικής φιλοζωίας.
Ας υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο, προσφέροντάς του ένα σπίτι και μία αγκαλιά».
Το τηλέφωνο στο Καταφύγιο Αδέσποτων, στις Γλαφυρές, είναι: 24280 73111
και στο Γραφείο Αδέσποτων στο Δήμο, (πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας) είναι: 24213 53108 (με αρμόδια υπάλληλο την κ.Θεοχάρη Μαρία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: