Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Εκδήλωση για την τρίτη ηλικία στη Νέα Αγχίαλο

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του δημοτικού καταστήματος Νέας Αγχιάλου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εργαζόμενες του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων. Η εκδήλωση αφορούσε την παρουσίαση της παράστασης «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη.
Πρόκειται για την παραγωγή της θεατρικής ομάδας Νέας Αγχιάλου που παρουσιάστηκε με επιτυχία τους καλοκαιρινούς μήνες στη Νέα Αγχίαλο και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ενιαίου Δήμου.
Οι εξυπηρετούμενοι του προγράμματος είχαν κατακλύσει από νωρίς το χώρο της εκδήλωσης και υποδέχτηκαν την θεατρική ομάδα με ενθουσιασμό, άφθονο γέλιο και θερμό χειροκρότημα, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα για όλους. Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου κ.Ελ. Διαμαντένιας ο οποίος ευχαρίστησε τις εργαζόμενες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτο» για την αμέριστη βοήθεια και στήριξη που προσφέρουν στους ανθρώπους που εξυπηρετούν, όπως ευχαρίστησε και τους συλλόγους της περιοχής για τη συνεργασία τους σ’ αυτή την εκδήλωση.
Εκ μέρους των εργαζομένων στο πρόγραμμα, η κ.Θάλεια Ναρλή, Κοινωνική Λειτουργός, αναφέρθηκε συνοπτικά στους στόχους του προγράμματος και τις υποχρεώσεις του προσωπικού προς τους εξυπηρετούμενους πολίτες, φέρνοντας ως παράδειγμα συγκεκριμένα περιστατικά που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας και επέμβασης στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος.
Στη συνέχεια ο σκηνοθέτης της θεατρικής παράστασης κ.Σπύρος Μαβίδης ενημέρωσε το κοινό σχετικά με την υπόθεση του έργου που σκηνοθέτησε για τη Θεατρική Ομάδα της Ν.Αγχιάλου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τρίτη ηλικία και στον οφειλόμενο φόρο τιμής που πρέπει όλοι να αποδώσουμε στους ηλικιωμένους ανθρώπους, προσπαθώντας για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η δημοτική σύμβουλος κ.Μαρία Τσιάμη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δ.Κ. Νέας Αγχιάλου κ.Ελ. Διαμαντένιας καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής. Η εκδήλωση έκλεισε σε ζεστό κλίμα με πλούσιο μπουφέ για τους συμμετέχοντες, που ήταν ευγενική χορηγία των Συλλόγων της περιοχής: Σύλλογος Γυναικών, Φιλοπρόοδος Σύλλογος, Σύλλογος Οξυωτών, Αθλητικός Σύλλογος ΄΄Πύρασος΄΄ και ΄΄Φθιώτιδες Θήβες-Αγχίαλος΄΄ καθώς και η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: