Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Έντονος προβληματισμός για τις καθαρίστριες των σχολείων

Το πρόβλημα που προκύπτει από την καθυστέρηση ανανέωσης των συμβάσεων των καθαριστών-καθαριστριών των σχολείων για την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014, απασχολεί έντονα τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Βόλου. Η Πρόεδρος της ΔΕΠ κ.Σ.Μπαρτζιώκα χαρακτήρισε απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες του προσωπικού και γενικότερα της σχολικής κοινότητας, υπενθυμίζοντας ότι, εκτός των άλλων ενεργειών οι οποίες έχουν γίνει από το Δήμο Βόλου, το θέμα τέθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη πριν από λίγες ημέρες, προκειμένου το προσωπικό να είναι έγκαιρα στη θέση του για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.
 «Δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς τις καθαρίστριες. Η Πολιτεία δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για την επανατοποθέτηση των συμβασιούχων στα σχολεία και αυτό εύλογα προκαλεί ανησυχία, αφού βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν τον αγιασμό για τη νέα χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Μπαρτζιώκα, η οποία παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική τροπολογία συζητήθηκε στη Βουλή, ωστόσο δεν έχει γίνει ανάρτηση αυτής μέχρι και σήμερα.
Στο μεταξύ, κοινοποιήθηκε στη ΔΕΠ η απόφαση για την εκταμίευση της γ΄ δόσης των πιστώσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, έτους 2013, που ανέρχεται στο ποσό των 279.463,31 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων για το α΄εξάμηνο 2013. Δεδομένου, ωστόσο, ότι η κάθε δόση αντιστοιχεί σε 243.418,16 ευρώ, η διαφορά των 36.045,15 ευρώ δεν επαρκεί για να καλύψει το κόστος των αποζημιώσεων των τροχονόμων α΄εξαμήνου 2013 που ανέρχεται σε 54.384,00 ευρώ.
Αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών στα οποία απευθύνθηκε η κ.Μπαρτζιώκα, απάντησαν προφορικά ότι η διαφορά θα καλυφθεί από το λογαριασμό των λειτουργικών δαπανών. Επίσης, σε ερώτηση της Προέδρου ΔΕΠ για τον τρόπο χρηματοδότησης των θέσεων των σχολικών τροχονόμων από το νέο σχολικό έτος κι έπειτα, δεν δόθηκε σαφής απάντηση. «Ζητάμε από το Υπουργείο Εσωτερικών να διευκρινίσει εγγράφως εάν θα συνεχιστεί ο θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου, ένας θεσμός εξαιρετικά σημαντικός και αναγκαίος, καθώς αφορά την ασφάλεια των μαθητών», κατέληξε η κ.Μπαρτζιώκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: