Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Συνεργασία για συμβουλευτική-ψυχολογική υποστήριξη σε γονείς μαθητών που πλήττονται από την κρίση

Μέσα από συγκεκριμένες δράσεις η Δημοτική Αρχή Βόλου προωθεί τη λειτουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, κοινωνικών ιδρυμάτων και μεμονωμένων πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, υπό την ευθύνη της οποίας λειτουργεί εδώ και δύο περίπου χρόνια Εθελοντική Συμβουλευτική Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης (E.Σ.Ο.Ψ.Υ.)  και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας με σκοπό την στήριξη και παροχή συμβουλευτικής-ψυχολογικής υποστήριξης σε γονείς μαθητών που βρίσκονται εξακριβωμένα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση (π.χ. άνεργοι γονείς).
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ  Παντσάς «η λειτουργία της ΕΣΟΨΥ αποτελεί μια σταθερή δράση στη συνεχή προσπάθεια που κάνουμε για να θωρακίσουμε την κοινωνία μας από τις επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Στο χρονικό διάστημα που λειτουργεί, υποστηρίχτηκαν περίπου 45 περιστατικά (συνολικά 250 ώρες), στην πλειονότητά τους γυναίκες. Από την άλλη, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Μαγνησίας, έχει ως στόχο την ψυχο-κοινωνική κάλυψη των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων του Νομού, με τη δυνατότητα εντοπισμού, διάγνωσης, βραχείας ψυχολογικής παρέμβασης και παραπομπής μαθητών/τριών που χρήζουν ιδιαίτερης ψυχολογικής αντιμετώπισης. Η συνεργασία-συνέργια αυτών των δυο δομών είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι αφενός θα συμβάλλει στη συνένωση των δυνάμεών τους, αφετέρου θα δώσει την ευκαιρία ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειρίας, παρέχοντας στις αντίστοιχες ομάδες υποστήριξη για την αντιμετώπιση όλων των συναφών θεμάτων και αναλαμβάνοντας από κοινού σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις».
Να σημειωθεί ότι η ΕΣΟΨΥ, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, θα προσφέρει συμβουλευτική –ψυχολογική υποστήριξη σε γονείς μαθητών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση παρέχοντας έως έξη δωρεάν συνεδρίες (ανάλογα με την περίπτωση). Η παροχή υπηρεσιών της εθελοντικής ομάδας θα γίνεται, όπως και για τους υπόλοιπους δημότες, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, στο κτίριο Στρεφτάρη (Τοπάλη –Γαλλίας), 6μμ-8μμ, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ. 24210-35417 (πρωινές ώρες 9πμ-1μμ).
Επίσης, στο ίδιο τηλέφωνο μπορούν αν απευθύνονται όσοι γονείς επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού προκειμένου να ενημερωθούν και να υποστηριχθούν σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης και εξάρτησης των παιδιών και εφήβων από το Διαδίκτυο, κάθε Τρίτη 12-2μμ, στον ίδιο χώρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: