Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Λύθηκε το πρόβλημα διανομής της αλληλογραφίας στις εργατικές πολυκατοικίες της οδού Σπετσών

Ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών, Δήμος Βόλου και ΕΛΤΑ συνεργάστηκαν για την τοποθέτηση γραμματοθυρίδων στις εργατικές πολυκατοικίες της οδού Σπετσών στην Νεάπολη, με σκοπό την ομαλή διανομή της αλληλογραφίας. Οι θυρίδες έχουν τοποθετηθεί ήδη από συνεργείο της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και πλέον καθένα από τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών διαθέτει τη δική του γραμματοθυρίδα.
Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας (υπεύθυνη Ελένη Κοκκινίδου) στο τηλέφωνο 2421356875.
Η συνεργασία του Δήμου Βόλου με τα ΕΛΤΑ στηρίχθηκε στο νόμο 2668/98 και την υπουργική απόφαση 79293/29.12.2000 που προβλέπουν την κατασκευή και τοποθέτηση των αναγκαίων εγκαταστάσεων γραμματοθυρίδων διανομής των ταχυδρομικών αντικειμένων σε ημιαστικές περιοχές. Σύμφωνα με το πρακτικό συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δυο πλευρών, τα ΕΛΤΑ ανέλαβαν την προμήθεια των γραμματοθυρίδων και από κοινού με το Δήμο Βόλου προσδιόρισαν τις ανάγκες της κάθε ημιαστικής ή αγροτικής περιοχής και επέλεξαν τους κατάλληλους δημοτικούς χώρους εγκατάστασης, οι οποίοι διατέθηκαν δωρεάν από το Δήμο στα ΕΛΤΑ για το σκοπό αυτό. Η δωρεάν παραχώρηση είναι αορίστου χρόνου και ο Δήμος ανέλαβε με δικά του έξοδα τη μεταφορά και τοποθέτηση των θυρίδων στα προεπιλεγμένα σημεία, όπως επίσης την κατασκευή και συντήρηση στεγάστρου σύμφωνα με τους οικιστικούς κανονισμούς της περιοχής.
Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση 40 θυρίδων στις εργατικές πολυκατοικίες της οδού Σπετσών, ενώ ανάλογη παρέμβαση θα ακολουθήσει στο Διμήνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: